Latest News

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Κρανίδι: Ο στρατός έστησε σκηνές έξω από τη δομή φιλοξενίας με τα 150 κρούσματα κορωνοϊού

Σκηνές έστησε ο στρατός σήμερα έξω από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, στην οποία εντοπίστηκαν 150 κρούσματα...
του κορωνοϊού.  

 Στις σκηνές του στρατού υγειονομικό προσωπικό θα εξετάζουν όσους εμφανίσουν επιδείνωση, προκειμένου να κριθεί αν πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, όπως και θα εξετάζονται όσοι εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.   

Επίσης, θα γίνει διαχωρισμός όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται συνολικά 470 μετανάστες υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Η δομή φιλοξενίας είναι σε καραντίνα από τη Μ. Πέμπτη, όταν διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενη σε αυτή ήταν θετική στον κορωνοϊό.   
Έκτακτα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή όμως και σε όλο τον δήμο Ερμιονίδας. Για 14 ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί. 

Επίσης, κατ'εξαίρεση μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για τη μετάβαση σε φαρμακείο, γιατρό, σούπερ μάρκετ και τράπεζα, ενώ ανεστάλη η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών.   

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. «Την Τρίτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από 170 άτομα που είναι υπάλληλοι τραπεζών, σούπερ μάρκετ, κούριερ και άλλων υπηρεσιών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συναλλαγή με τους 150 μετανάστες του Κρανιδίου. Τα αποτελέσματα των τεστ είναι κρίσιμα, γιατί θα δείξουν αν υπάρχει διασπορά» δήλωσε ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος. 

Υπήρχε κρούσμα από τις 6 Μαρτίου λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου υποστηρίζει ότι το Κρανίδι είχε κρούσμα κορωνοϊού από τις 6 Μαρτίου. Συμφωνα με την ίδια το κρούσμα δεν ανακοινώθηκε τότε στην περιοχή «γιατί είχε πάει στην Αθήνα και είχε καταγραφεί εκεί».

«Έχω ακούσει ότι είναι Έλληνας εξ Αμερικής που μένει εδώ» είπε στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι κυκλοφορούσε κανονικά.

Όσον αφορά την κατάσταση στο ξενοδοχείο είπε ότι «δεν ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον» καθώς πολύς κόσμος ερχόταν σε επαφή με τους μετανάστες. «Εμείς τους είχαμε ενημερώσει με ειδοποιήσεις που είχαμε αναρτήσει στο ξενοδοχείο για την καλή υγιεινή και για να πλένουν τα χέρια τους» συμπλήρωσε.

Από τους 470 μετανάστες οι περισσότεροι είναι από τη Σομαλία, το Κονγκό και το Καμερούν αν και υπάρχουν και μετανάστες από το Τζιμπουτί και τη Γκάνα αλλά και αρκετές γυναίκες μόνες τους, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.