Latest News

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κατερίνα Στεφανίδη: Η ΔΟΕ θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, απαιτείται plan B για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατηγόρησε τη ΔΟΕ ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, ζητώντας τους να συνεχίσουν να προπονούνται για τους Ολυμπιακούς αγώνες...
εν μέσω κορωνοϊού.

   «Δεν υπάρχει αναβολή, ούτε ακύρωση. Αλλά η ΔΟΕ μας βάζει σε κίνδυνο», δήλωσε στο Reuters η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ. 

«Όλοι θέλουμε να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, αλλά υπάρχει plan B αν αυτό δεν συμβεί. Το να ξέρω αν υπάρχει μια πιθανή εναλλακτική έχει μεγάλη επίπτωση στην προπόνησή μου, γιατί μπορεί να παίρνω ρίσκα τώρα, τα οποία δεν θα έπαιρνα αν ήξερα ότι υπάρχει πιθανότητα για ένα plan B», εξήγησε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.   

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ρισκάρουμε την υγεία μας και θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε σε αυτό το περιβάλλον», τόνισε η Κατερίνα Στεφανίδη.   

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ   

Χθες συνεδρίασε το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, αλλά δεν υπήρξε καμία αλλαγή στη στάση της για τους Ολυμπιακούς αγώνες Τόκιο 2020. Τόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και οι Ιάπωνες διοργανωτές επιμένουν ότι οι αγώνες θα γίνουν κανονικά. 

  «Τέσσερις μήνες απομένουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες, δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικές αποφάσεις σε αυτό το στάδιο. 
Η όποια εικασία αυτή τη στιγμή θα ήταν αντιπαραγωγική», ανέφερε η ΔΟΕ στην ανακοίνωση και κάλεσε για μία ακόμη φορά τους αθλητές να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για το Τόκιο 2020, «όσο καλύτερα μπορούν».   

«Μας φέρνουν σε δύσκολη θέση»   

«Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά και την ίδια περίοδο η ΔΟΕ επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα», σχολίασε η Στεφανίδη αναφερόμενη στην ανακοίνωση.   
«Η ΔΟΕ μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Πώς μπορούμε να προπονηθούμε σε αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους κινδύνους για την υγεία», υπογράμμισε η Ολυμπιονίκης, μέλος της επιτροπής αθλητών στην Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.   

«Τα στάδια έχουν κλείσει, μπορεί να πάρουμε ειδική άδεια για να μπαίνουμε και να προπονούμαστε. Αλλά πώς μπορείς να προπονηθείς εκεί, αγγίζοντας τον ίδιο εξοπλισμό και τις ίδιες επιφάνειες; Και τι θα γίνει με τα ομαδικά αθλήματα, τη γυμναστική ή την κολύμβηση;», διερωτήθηκε.   «Θα ήθελα να δω ότι υπάρχει ανησυχία για το ρίσκο για την υγεία μας. Είναι καλό να λες ότι σε τέσσερις μήνες θα είναι όλα εντάξει. Αλλά τι γίνεται τώρα; Θέλω να δω τι κάνουν τώρα. Θέλω να ακούσω ένα plan B», υπογράμμισε η Στεφανίδη.   

«Αδύνατο να συνεχίσω να προπονούμαι»   

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν είναι η μόνη που εκφράζει τέτοιες ανησυχίες. Η Βρετανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου Καταρίνα Τζόνσον- Τόμπσον, επεσήμανε την αντίφαση ανάμεσα στις προτροπές για προπόνηση και τις προτροπές για καραντίνα.   

«Η ΔΟΕ ενθαρρύνει τους αθλητές να συνεχίσουν την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες όσο καλύτερα μπορούν, αλλά η κυβέρνηση επιβάλλει απομόνωση στο σπίτι, ενώ στάδια, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι κλείνουν. Αισθάνομαι την πίεση να προπονηθώ και να συνεχίσω την ίδια ρουτίνα, κάτι που είναι αδύνατο», έγραψε στο Τwitter η αθλήτρια, που έκανε προπόνηση στη Γαλλία αλλά αναγκάστηκε να φύγει έπειτα από το lockdown.