Latest News

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς με πλήρεις αποδοχές – Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς με πλήρεις αποδοχές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μέτρα της κυβέρνησης που...
λαμβάνονται ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού.


Τα μέτρα της κυβέρνησης  ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανέφερε πως πρωταρχικός στόχος είναι προστατευτούν οι πολίτες που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία. 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Σήμερα εκδίδεται ΠΝΠ για άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές που μπορεί να λαμβάνει ένας από τους δύο γονείς για όσο διάστημα θα είναι κλειστά τα σχολεία. Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας οι τρεις θα λογίζονται ειδικού σκοπού και μόνο μια θα λογίζεται ως κανονική άδεια. Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού τότε ο άλλος δεν θα δικαιούται. Εάν ο ένας από τους δυο γονείς δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού».
Ακόμα ο κ. Πέτσας σημείωσε και τα εξής:
-Στον δημόσιο τομέα η άδεια ειδικού σκοπού θα είναι με πλήρεις αποδοχές
-Στον ιδιωτικό τομέα, ο εργοδότης θα πρέπει να προτείνει ευέλικτο ωράριο ή εργασία εξ αποστάσεως
-Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπ.Εργασίας, όσο χρειαστεί
Παράλληλα επανέλαβε ότι  την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων για 15 ημέρες και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παρέχει πλήρη υποστήριξη στο σύστημα δημόσιας υγείας με κονδύλι 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε ότι έχει να κάνει με τα Ελληνοτουρκικά ο κ. Πέτσας ενημέρωσε πως έχει κληθεί στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος Πρέσβης για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που κτύπησε ακταιωρό του Ελληνικού Λιμενικού.