Latest News

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Η "αόρατη" αλληλεγγύη για τους άστεγους του Πειραιά


Ύστερα από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης φαίνεται πως ήρθε η ώρα να γνωρίσουν τώρα τους "αόρατους" άστεγους...
του Πειραιά.

Έτσι, μαθαίνουμε πως όσους "αόρατους" ζουν στους δρόμους της πόλης, αποκαλύπτουν την Κυριακή 15 Μαρτίου ο Πειραιάς για Όλους και ο Νίκος Μπελαβίλας, οι οποίοι -μάλιστα - υπόσχονται μια μοναδική διαδραστική εμπειρία!
Στο μικροσκόπιο της βόλτας αυτής μπαίνουν οι άστεγοι με στόχο -λέει-  να αναδειχθούν τα αίτια της αστεγίας, αλλά και να προταθούν εφικτές λύσεις για να περιοριστεί το φαινόμενο που"το τελευταίο διάστημα ενισχύεται και από την παράλογη αύξηση των ενοικίων"!
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται, κάπως άστοχα, στο κάλεσμα από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με το μείζον κοινωνικό πρόβλημα των αστέγων ύστερα από δέκα χρόνια από την χρεωκοπία της χώρας.
«Νομίζαμε ότι στη χώρα μας, στον τόπο μας η έλλειψη στέγης είχε εξαφανιστεί μετά τον Πόλεμο" διατείνεται ο καθηγητής ΕΜΠ και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος φαίνεται πως έκπληκτος ανακάλυψε τώρα τους άστεγους στον Πειραιά, λες και οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν τώρα στο δρόμο, επειδή αυξήθηκαν τα ενοίκια!  . 

@ Μήπως είναι καιρός ο Δήμος Πειραιά να κάνει χειραψία αλληλεγγύης με τους άστεγους της πόλης ή πιστεύουν πως αρκεί μόνο ένα γεύμα Χριστούγεννα και Πάσχα για να δείξουν το "αόρατο" κοινωνικό τους πρόσωπο σε ανθρώπους που ζουν στους δρόμους της πόλης;