ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναίκων στις επιστήμες Υγείας παραμένουν, κυρίως στην Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική, όπου μόνο 30% - 35% των σχετικών θέσεων καλύπτονται από γυναίκες.
Στην Ευρώπη, η Λετονία αναδεικνύεται πρώτη σε ισότιμη μεταχείριση στον τομέα της επιστήμης και της υγείας, με το 51% να είναι γυναίκες και ακολουθούν τα Σκόπια και η Λιθουανία, με περίπου 50% έκαστη.
Η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στη μέση με 38% των επιστημόνων και ερευνητών να είναι γυναίκες, ενώ στην τελευταία θέση της Ευρώπης είναι η Ολλανδία με μόλις 25,4%.
Αντίθετα, σε περιοχές όπως η κεντρική Ασία, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική, οι θέσεις είναι μοιρασμένες πιο ισότιμα.
Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διαπιστώνει πως οι γυναίκες επιστήμονες «παλεύουν» για να αναδειχθούν στην ιεραρχία. Αποτελούν μόλις 12% των μελών στις επιστημονικές ακαδημίες του κόσμου.
Κι ενώ αντιστοιχούν στο 70% των επαγγελματικών Υγείας παγκοσμίως, κατέχουν μόλις 25% των επιτελικών θέσεων σε αυτό τον κλάδο. Επιπλέον, πληρώνονται 26% - 29% λιγότερο από τους άνδρες στις αντίστοιχες θέσεις!
Ο Οργανισμός επαναλαμβάνει την ανάγκη για πολιτικές που θα διευκολύνον την πρόσβαση και ανέλιξη των γυναικών σε τέτοιους τομείς.