Latest News

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΟΧΕ: Στον αέρα η απορρόφηση του πακέτου των 80 εκατ. - Τρεις δράσεις κινδυνεύουν να μείνουν στα χαρτιά!

Αν κάποιος παρακολουθούσε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης δράσεων της ΟΧΕ, τότε μάλλον θα ήταν...
ανήσυχος για την απορρόφηση ολόκληρου του "πακέτου" των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Δύο χρόνια μετά και παραμένει άγνωστο εάν τελικώ θα μπορέσει ο Δήμος Πειραιά να υλοποιήσει πλήρως την απορρόφηση όλων των κονδυλίων για όσες δράσεις  είχε προγραμματίσει αρχικώς, με την προθεσμία να λήγει το 2023.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται να εντοπίζονται σε τρεις σημαντικές δράσεις, που αφορούν :
  • Στην ανάδειξη της Ακτής Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή (εμπόδια και καθυστερήσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία), 
  • Tην αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπαδογεωργή στα Καμίνια (πρόβλημα με την παραχώρηση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που το έχει συνδέσει με το εν λειτουργία στρατόπεδο Σακελλίωνα),  και 
  • την προώθηση της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (αδυναμία να βρεθούν διαθέσιμοι χώροι στον Πειραιά).

Όπως αναφέρθηκε στην χθεσινή ενημέρωση, αν δεν μπορέσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα για τις τρεις αυτές δράσεις παρά τις φιλότιμες προσπαθειες των μόλις πέντε υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, τότε μπορεί να αλλάξουν τα σχέδια και να κατευθυνούν σε άλλες παρεμβάσεις, αλλά μάλλον θα χαθεί μια ευκαιρία για τον Πειραιά. 
@ Από την χθεσινή ενημέρωση δεν κατέστη σαφές πόσα χρήματα από την ΟΧΕ έχουν απορροφηθεί έως τώρα σε δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από το Δήμο Πειραιά. 
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι πολλοί αιρετοί με θέσεις ευθύνης, φαίνεται πως δύο χρόνια μετά δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα το μεγάλο στοίχημα με την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ). 
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έκανε έκκληση να θέσουν σε προτεραιότητα την απορρόφηση των 80 εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη!
Μιλάμε, δηλαδή, για τα αυτονόητα...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


Δήμος Πειραιά: Αυτές είναι οι προτάσεις που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από την ΟΧΕ (ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ)