Latest News

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Η Γερουσία αθώωσε πλήρως τον Ντόναλντ Τραμπ!


H αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον...
όπως ήταν αναμενόμενο,  και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Στην ψηφοφορία 52 Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές ψήφισαν «όχι ένοχος», ενώ 48 Δημοκρατικοί και ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ «ένοχος».
Νωρίτερα ο συγκεκριμένος γερουσιαστής είχε ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του Ντόναλντ Τραμπ στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. «Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος», είπε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία.
Οι 52 από τους 100 γερουσιαστές κήρυξαν τον Αμερικανό πρόεδρο αθώο για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας και 53 γερουσιαστές αθώο για την κατηγορία παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.
Με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, η Γερουσία διέκοψε τη λειτουργία της ως ειδικό δικαστήριο για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.