Latest News

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Επέστρεψαν από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού – 5 εμφάνισαν συμπτώματα, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους

Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες πρόκειται να υποβληθούν πέντε από τους μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού, που...
επέστρεψαν με συμπτώματα παρόμοια με του κορονοϊού από την Αγγλία.

Τα παιδιά βρίσκονται πλέον στη χώρα μας και δίπλα στις οικογένειές τους. Οι μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού, στο οποίο φοιτά και η κόρη της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, όταν η μητέρα της μαθήτριας, που νοσηλεύεται στο Αττικόν, εντοπίστηκε με τον COVID-19.
Οι μαθητές επέστρεψαν την Παρασκευή το βράδυ από τη Βρετανία. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, πέντε παιδιά διαπιστώθηκε πως παρουσιάζουν συμπτώματα όπως αυτά που παρουσιάζουν οι ασθενείς με κορονοϊό.
Τελικά, αποφασίστηκε οι πέντε μαθητές να μεταβούν στις οικίες τους και το πρωί του Σαββάτου, με ευθύνη των γονιών τους, να σπεύσουν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς (Αττικόν ή Σωτηρία) έτσι ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, ή αν πρόκειται για γρίπη ή μία απλή ίωση.
Να τονιστεί ότι για τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν βήχα και πυρετό κλήθηκαν στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση αν θα μεταφέρονταν σε νοσοκομείο ή στα σπίτια τους. Τελικά, τα ασθενοφόρα δεν χρειάστηκαν, αφού αποφασίστηκε τα παιδιά να μεταβούν στα σπίτια τους.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.