Latest News

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: «Προλαβαίνουμε» λέει ο ΠΟΥ για τον φονικό ιό - Άνδρες άνω των 40 τα περισσότερα θύματα


«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να περιοριστεί» εκτιμά ανώτατος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφέροντας επίσης ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι άνδρες άνω των...
40 ετών.
Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο κορωνοϊός δεν εξαπλώνεται τόσο γρήγορα όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί. Επίσης, αμφισβήτησε τις αναφορές ότι άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό μπορεί να μεταδώσουν την ασθένεια πριν εμφανίσουν συμπτώματα -κάτι που, αν ισχύει, θα έκανε εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όσον αφορά τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
«Μέχρι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού να γίνει αδύνατος, πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε», είπε ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του Προγράμματος Εκτάκτου Ανάγκης του ΠΟΥ.
Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Κίνα για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού δίνει «πολύτιμο χρόνο» στον υπόλοιπο κόσμο για να προετοιμαστεί και «πρέπει να ευχαριστήσουμε την Κίνα για αυτή την ευκαιρία», είπε επίσης ο Ράιαν.
«Φυσικά, δεν μπορούμε να πούμε ότι η ασθένεια δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο των κινεζικών Αρχών, ή ότι δεν θα εξαπλωθεί στις χώρες όπου έχει ήδη εμφανιστεί», είπε ο Ράιαν. «Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι ο ιός μπορεί να περιοριστεί δραστικά».