Latest News

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

"Κατά κύματα" έρχονται οι μετανάστες στα νησιά - Άλλοι 180 έφτασαν σε 24 ώρες παρά τα μέτρα


Κατά κύματα έρχονται οι μενατάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παρά τα μέτρα φύλαξης τα θαλάσσια σύνορα ...
της χώρας.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 28/02 έως σήμερα το πρωί του Σαββάτου 29/02, διασώθηκαν 32 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο και 26 στη Μεγίστη.
Επίσης το ίδιο διάστημα αποβιβάστηκαν με λέμβους 122 μετανάστες και πρόσφυγες σε τέσσερα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο και Σάμο. Συγκεκριμένα 69 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 53 στη Σάμο.
«Είμαστε αποφασισμένοι να  φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας με κάθε τρόπο» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».
«Το πρόβλημα είναι εθνικό και πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις όποιες πολιτικές και προσωπικές ατζέντες», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή απαιτείται η μέγιστη δυνατή ομοψυχία.
Ο υπουργός εξήγησε πως οι κάτοικοι  στα νησιά έχουν κουραστεί με την κατάσταση που επικρατεί, ωστόσο, τόνισε ότι όταν υλοποιηθούν τα κλειστά κέντρα θα καταλάβουν όλοι ότι είναι η καλύτερη λύση και αυτό θα στείλει μήνυμα αποτροπής.