Latest News

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Δίκη Γουάινστιν: «Ούρλιαζε επειδή αρνήθηκα να κάνω τρίο μαζί του»!

Μάρτυρας στη δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν περιέγραψε στο δικαστήριο πώς εκείνος άρχισε να της ουρλιάζει όταν αυτή αρνήθηκε να κάνει τρίο μαζί του, με αντάλλαγμα να τη βοηθήσει να...
κάνει καριέρα. 

Ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ δικάζεται στη Νέα Υόρκη αντιμετωπίζοντας πέντε κατηγορίες, μεταξύ άλλων και για βιασμό. 

Στη δίκη η Ντον Ντάνινγκ ήταν ανάμεσα στους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν προκειμένου να δώσουν αποδείξεις που θα στηρίξουν ότι ο Γουάινστιν ήταν κατά συρροήν παραβάτες. Πρόκειται για κατηγορία μαρτύρων που καλούνται να καταθέσουν αλλά δεν έχουν σχέση με τις κατηγορίες της συγκεκριμένης δίκης. 

Η Ντάνινγκ ήταν 24 ετών όταν γνώρισε την Γουάινστιν και αυτός της υποσχέθηκε ότι θα τη βοηθήσει να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο. Όμως, εκείνη περιέγραψε στο δικαστήριο δύο περιστατικά σε δωμάτια ξενοδοχείων όπου την είχε καλέσει για συνάντηση ο Γουάινστιν: 
τη μία φορά έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα της, την άλλη της ούρλιαζε επειδή εκείνη δεν ήθελε να κάνει τρίο μαζί του. 

Οι υποσχέσεις για καριέρα 

Η Ντάνινγκ είπε ότι γνώρισε τον Γουάινστιν σε ένα κλαμπ στο Μανχάταν, όπου εργαζόταν ως σερβιτόρα το 2004. Άρχισαν να μιλούν και εκείνος, που ήταν τότε στο απόγειο της δόξας του, της είπε ότι μπορούσε να τη βοηθήσει να μπει στη βιομηχανία του κινηματογράφου.   

Συναντήθηκαν αρκετές φορές για να συζητήσουν για ευκαιρίες και έκανε ένα δοκιμαστικό στα γραφεία της Miramax, της εταιρείας του Γουάινστιν, στη Νέα Υόρκη. Μετά, την κάλεσε σε ένα ξενοδοχείο στο Σόχο, όπου η Miramax γύριζε μια ταινία σε ένα από τα δωμάτια. Η βοηθός του Γουάινστιν οδήγησε την Ντάνινγκ σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Στη μισή σουίτα γίνονταν έντονες διεργασίες σχετικά με την κινηματογραφική παραγωγή, η άλλη μισή ήταν μια κρεβατοκάμαρα.   

Ο Γουάινστιν την οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα και κάθισαν δίπλα- δίπλα στο κρεβάτι. «Δεν υπήρχαν σημάδια ή προειδοποιήσεις ή κάτι που θα με έκανε να υποψιαστώ ότι αυτό θα συνέβαινε», κατέθεσε η Ντάνινγκ. Ξαφνικά, εκείνος έβαλε το χέρι του μέσα στη φούστα της. Κλαίγοντας, η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο: «Το χέρι του ανέβηκε στο εσώρουχό μου. Προσπαθούσε να το βάλει στον κόλπο μου». Είπε ότι σηκώθηκε σοκαρισμένη. «Άρχισε να μιλά πραγματικά γρήγορα. "Δεν είναι μεγάλο θέμα, μην με κάνεις να νιώσω άσχημα για αυτό, δεν πρόκειται να ξανασυμβεί"», κατέθεσε η μάρτυρας ότι της είπε ο Γουάινστιν. «Φοβήθηκα πραγματικά» Λίγες εβδομάδες αργότερα, συνέβη το δεύτερο περιστατικό, που έκανε την Ντάνινγκ να φοβηθεί. Αυτό συνέβη σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, όπου πίστευε ότι θα κάνει μια επαγγελματική συνάντηση με τον Γουάινστιν. Η ίδια βοηθός του παραγωγού την οδήγησε σε ένα από τα δωμάτια.   

 Ο Γουάινστιν εμφανίστηκε στην πόρτα του δωματίου του φορώντας ένα άσπρο μπουρνούζι και φαινόταν να μην φορά τίποτα από μέσα. Σε ένα τραπεζάκι υπήρχαν τρία πακέτα εγγράφων. «Αυτά είναι τα συμβόλαια των επόμενων τριών ταινιών μου. Θα τα υπογράψω σήμερα αν κάνεις τρίο με εμένα και τη βοηθό μου», της είπε ο Γουάινστιν. Εκείνη γέλασε, πιστεύοντας ότι αστειευόταν. Όμως, όταν γύρισε να φύγει, ο Γουάινστιν θύμωσε και άρχισε να της ουρλιάζει.   

«Ούρλιαζε. Ήταν ένας μεγαλόσωμος τύπος και ορθωνόταν μπροστά μου. Ήμουν πραγματικά φοβισμένη», περιέγραψε η μάρτυρας στο δικαστήριο. Σύμφωνα με την περιγραφή της Ντάνινγκ, ο Γουάινστιν της φώναξε: «Δεν θα γίνεις ποτέ μέρος αυτής της βιομηχανίας. Έτσι δουλεύει αυτός ο χώρος. Έτσι έφτασαν εκεί που έφτασαν οι γυναίκες ηθοποιοί». Και ως παράδειγμα, σύμφωνα με την κατάθεση, της ανέφερε δύο διάσημες ηθοποιούς: Την Σαρλίζ Θερόν και την Σάλμα Χάγεκ. Εξετάζοντας την μάρτυρα, οι δικηγόροι του Γουάινστιν την πίεσαν να απαντήσει γιατί δεν μίλησε δημόσια για την επίθεση στο ξενοδοχείο στο Σόχο, παρά μόνο λίγους μήνες πριν από την έναρξη της δίκης. «Απλά δεν ήθελα να είμαι ένα θύμα. Ήθελα να προχωρήσω και να ξεχάσω ότι συνέβη», απάντησε. Με πληροφορίες από Guardian