Latest News

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πολιτική κόντρα για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης: Η ψηφοφορία για την τροπολογία – Φόβοι για διαρροές από τη ΝΔ


Σε μείζον πολιτικό ζήτημα έχει εξελιχθεί η υπόθεση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μετά την απόφαση της...
Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει τροπολογία για να μην πέσουν κατηγορία.

Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που βρέθηκε στην έδρα έκανε γνωστό ότι η ψήφιση της τροπολογίας θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στη 1 η ώρα. Μάλιστα, θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως έγινε γνωστό θα απέχουν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.
Στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται για διαρροές, ενώ το «παρών» δεν θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς θα βρίσκεται στο ταξίδι προς τη Γαλλία. Η διαγραφή του Θόδωρου Ζαγοράκη μετά τις δηλώσεις του για τον ΠΑΟΚ δεν είναι δεδομένο ότι θα σταματήσει τις διαρροές κυβερνητικών βουλευτών.
Τόσο οι βουλευτές του Πειραιά, όσο και οι βουλευτές της βόρειας Ελλάδας έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ψήφου τους, καθώς θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Άλλωστε, ήδη έχουν κυκλοφορήσει ανακοινώσεις από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ οι οπαδοί ετοιμάζουν τις δικές τους κινητοποιήσεις.
Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και θα προχωρήσουν σε προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια θεωρώντας παράνομη την σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που αποφάσισε να εισηγηθεί την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Ο «Δικέφαλος» θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για πολλούς δικονομικούς λόγους σχετιζόμενους με τη διαδικασία, αλλά και για μη νόμιμη σύνθεση και ακύρωση της απόφασης.
Από την άλλη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό καταγγέλλει πρόσωπα και καταστάσεις, κάνει λόγο για άγνοια των κανονισμών της UEFA και θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους.
Κυβέρνηση κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του
Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν τοποθέτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα σχολιάζοντας πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ψαρεύει στα θολά νερά ας απαντήσει καθαρά Oι μεν δεν θέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία. Οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους.
Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του του γυρίζουν την πλάτη. Ας μας πει όμως καθαρά. Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά. Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων.
Εκφράζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός».