Latest News

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Τριπλή αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι – Χημικά, κρότου λάμψης και προσαγωγές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριπλή αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι. ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ


Στην οδό Ματρόζου 45 οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά, καπνογόνα και κρότου λάμψης, ενώ μέσα στο κτίριο υπήρχαν καταληψίες που δήλωσαν «θα πεθάνουμε εδώ» και χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρα για να απωθήσουν την Αστυνομία.
Οι άνδρες της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν τροχό για να ανοίξουν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο κτίριο και προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διπλανό οίκημα από το υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Ματρόζου, οι ιδιοκτήτες φέρεται να αρνήθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν έρευνα και ζήτησαν παρουσία εισαγγελέα. Αποτέλεσμα ήταν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι άντρες της Αστυνομίας να προχωρήσουν στην προσαγωγή τους.
Η φωτογραφία από τη συγκεκριμένη προσαγωγή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς φαίνεται μια γυναίκα να είναι δεμένη με χειροπέδες, να της έχουν φορέσει κουκούλα (;), ενώ είναι ξυπόλητη.

Στιγμιότυπο από την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου 45 στο Κουκάκι

Επέμβαση και σε άλλες δύο καταλήψεις
Εκκένωση υπήρξε και σε άλλες δύο καταλήψεις στις οδούς Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3. Στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου οι καταληψίες φώναξαν και συνθήματα, αλλά δεν υπήρχε η ίδια ένταση. Στο κτίριο της οδού Αρβάλη υπήρχαν δύο άτομα, τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.
Τα δέκα άτομα που προσήχθησαν, συνολικά, μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ. Μετά το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την εκκένωση των κτιρίων, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει και πάλι επιχειρήσεις, όπως χθες στην έπαυλη Κούβελου στο Μαρούσι.
Βίντεο από την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου 45