Latest News

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Στρατιώτες του Χαφτάρ καταλαμβάνουν τουρκικό πλοίο! (Βίντεο-ντοκουμέντο)


Οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, κατέλαβαν πλοίο με πλήρωμά Τούρκους ναυτικούς. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Συγκεκριμένα  σκάφος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χαφτάρ σταμάτησε το πλοίο- με σημαία Γρενάδας- στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, ανοιχτά της πόλης Ντέρνα.
Στη συνέχεια, το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Ρας Ελ Χιλάλ για επιθεώρηση και να εξακριβωθεί το φορτίο του. Οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χάφταρ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος.



Eπίσης, δημοσιοποίησαν και φωτογραφίες με τα διαβατήρια τριών Τούρκων.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το φορτίο του πλοίου, την ώρα που έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ καταγγέλλει πως η Τουρκία έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο Οργανισμός.
Η κίνηση αυτή έγινε ενώ κλιμακώνεται η ένταση με την Τουρκία, που υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, με την οποία υπέγραψε σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας, που εγκρίθηκε το Σάββατο από την τουρκική Βουλή.