Latest News

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ώρα μηδέν για την Προανακριτική!

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis, καθώς ...
λήγει σήμερα  η 3ήμερη διορία που έχει δοθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, για τον ορισμό νέων μελών που θα αντικαταστήσουν τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη.

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε αντικατάσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει αιχμές προς το πρόσωπο του για τη στάση του και την ανοχή του σε νομικούς ακροβατισμούς.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Τασούλας εμμένει στην απόφασή του να μην παρέμβει στο θέμα της εξαίρεσης της δύο βουλευτών ξεκαθαρίζοντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει βάσει του θεσμού της εξαίρεσης, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη γι αυτή την απόφαση. «Αφού μου αναγνωρίζει τουλάχιστον την ευθύνη, την αναλαμβάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Δεν μπορεί σε μια προδικασία να μην έχει μέσα την φάση της εξαίρεσης. Στοιχειώδης κανόνας που εξασφαλίζει την αμεροληψία όσων έχον καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου».
Ο κ. Τασούλας ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Προανακριτικής και θα την ενημερώσει για την επιστολή του κ. Τσίπρα. Απαντώντας στο ερώτημα, τί θα συμβεί εφόσον επιμείνουν οι δύο βουλευτές, που εξαιρούνται, να μην αποχωρούν, ο κ. Τασούλας είπε πως αυτό θα το χειριστεί καταρχήν το προεδρείο και κατόπιν, εάν χρειάζεται, θα υπάρξει συνεννόηση. Τόνισε ταυτοχρόνως, ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει, διότι «το κύριο ζήτημα σε αυτή την υπόθεση δεν είναι το διαδικαστικό, αλλά να βρεθεί η αλήθεια κι αυτά τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα».
Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Βουλής, για το αν την Πέμπτη, σε περίπτωση άρνησης των δύο βουλευτών να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση, υπάρχει ενδεχόμενο να ζητηθεί η απομάκρυνσή τους από την Φρουρά της Βουλής, απάντησε: «Το ενδεχόμενο αυτό, μου φαντάζει μακρινό…».