Latest News

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

«Βιάζουν, σκοτώνουν, βασανίζουν» - Η τραγουδίστρια που αποκάλυψε το στήθος της για τη Χιλή

Η χιλιανή τραγουδίστρια Mon Laferte εξέθεσε το στήθος της κατά τη διάρκεια των λατινοαμερικανών Grammys, θέλοντας να εκφράσει στήριξη στους διαδηλωτές στην...
πατρίδα της.  

 Η 36χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έκανε τη σιωπηλή διαμαρτυρία της ενάντια στην αστυνομική βία, με μια κίνηση στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής στο Λας Βέγκας. Ενώ περπατούσε, η Laferte σταμάτησε και άνοιξε το μαύρο σακάκι της για να αποκαλύψει τη φράση "En Chile torturan violan y matan" (Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν).  

 Η Laferte κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ, το οποίο αργότερα αφιέρωσε στον λαό της Χιλής. Μετά τα βραβεία, δημοσίευσε μια εικόνα της διαμαρτυρίας της στο Instagram, με τη λεζάντα «το σώμα μου ελεύθερο για μια ελεύθερη πατρίδα».     
Οι χιλιανοί μουσικοί μαζί με αθλητές και πολλές ακόμη προσωπικότητες έχουν εκφράσει την ειλικρινή υποστήριξη των διαμαρτυριών που ξεκίνησαν από την αύξηση των εισιτηρίων του μετρό και μετατράπηκαν σε αιτήματα για σαρωτικές αλλαγές στο οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο της χώρας. 
Η τραγουδίστρια έλαβε πολλά μηνύματα από θαυμαστές που την επαίνεσαν καθώς αποφάσισε με μια τέτοια κίνηση να χρησιμοποιήσει ένα δημοφιλές σόου για να κάνει μια δήλωση που θα έστρεφε περισσότερο την προσοχή στη Χιλή.      


613 people are talking about this
 Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί στην αναταραχή στη χώρα της Λατινικής Αμερικής από τη 18η Οκτωβρίου.   
Μια πρώτη νίκη του κινήματος θεωρείται πως χθες ο πρόεδρος της Γερουσίας της Χιλής, ο Χάιμε Κιντάνα, ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί τον Απρίλιο του 2020 δημοψήφισμα για να εγκριθεί από τους πολίτες η αναθεώρηση του Συντάγματος, που αποτελεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του κληρονομιά της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990).   Έπειτα από διαπραγματεύσεις οι οποίες διήρκεσαν πολλές ώρες στο κοινοβούλιο, ο κυβερνητικός συνασπισμός και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέγραψαν «Συμφωνία για την κοινωνική ειρήνη και το νέο Σύνταγμα», που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου οι πολίτες να δώσουν απάντηση σε δύο ερωτήσεις: η πρώτη θα είναι αν πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα ή όχι, ενώ η δεύτερη θα αφορά τη μέθοδο της αναθεώρησης, εξήγησε ο Κιντάνα.