«Τυχερή» μένει να αποδειχθεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά τη συνεργασία της στο...
Νομικό Τμήμα με την κ. Ειρήνη Χριστινάκη.
Η κ. Ειρήνη Χριστινάκη δεν είναι άγνωστη στην κοινωνία καθώς είναι Πανεπιστημιακή δασκάλα της οποίας ο διορισμός απασχόλησε για μία τουλάχιστον δεκαετία την Πανεπιστημιακή Κοινότητα με «χωρισμούς και επιστροφές». Καθώς όμως το κράτος που ζούμε (και η Εκκλησία του Κράτους δυστυχώς ) είναι (επιλεκτικά) μακρόθυμη, η κ. Χριστινάκη ανατροφοδοτεί το βιογραφικό της και καταλαμβάνει νέες θέσεις επιρροής.
Νομικό Τμήμα με την κ. Ειρήνη Χριστινάκη.
Η κ. Ειρήνη Χριστινάκη δεν είναι άγνωστη στην κοινωνία καθώς είναι Πανεπιστημιακή δασκάλα της οποίας ο διορισμός απασχόλησε για μία τουλάχιστον δεκαετία την Πανεπιστημιακή Κοινότητα με «χωρισμούς και επιστροφές». Καθώς όμως το κράτος που ζούμε (και η Εκκλησία του Κράτους δυστυχώς ) είναι (επιλεκτικά) μακρόθυμη, η κ. Χριστινάκη ανατροφοδοτεί το βιογραφικό της και καταλαμβάνει νέες θέσεις επιρροής.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως είναι προσωπική επιλογή του Γενικού Διευθυντή της ΕΚΥΟ π. Νικόδημου Φαρμάκη και ιδιατέρως αυστηρή και αδιάλλακτη νομικός στις συναλλαγές της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ήταν καθηγητές ο κ. Παναγιώτης Χριστινάκης και η κ. Ελένη Χριστινάκη. Η κόρη του ζεύγους, Ειρήνη Χριστινάκη, ολοκληρώνει το 2002 το μεταπτυχιακό της και λαμβάνει διδακτορικό τίτλο από το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας το 2004, με επιβλέποντα τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη. Τότε η βαθμίδα του λέκτορα αποτελούσε το πρώτο βήμα μιας ακαδημαϊκής καριέρας, αλλά η κ. Ειρήνη Χριστινάκη εκλέγεται απ’ ευθείας επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα των γονέων της, κάτι το οποίο ο νόμος προέβλεπε για «επιστήμονες διεθνούς κύρους» (sic) (Χριστινακειάδα ΙΙ,Huffinghton Post 31/08/2017). Ακολούθως εκλέγεται Τακτική Καθηγήτρια το 2008, πάλι ως επιστήμων διεθνούς κύρους, χωρίς να διέλθει από την βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή. Ενδιαμέσως στο τμήμα έχει εκλεγεί καθηγητής ο σύζυγος της κόρης και γαμπρός των γονέων, κ. Αθανάσιος Γλάρος (πλέον είναι μονιμοποιημένος Επίκουρος), ενώ είχαν δοθεί θέματα εργασιών μάστερ και διδακτορικών του τμήματος σε διάφορα άλλα μέλη της οικογενείας–όπου, επί παραδείγματι, η μία αδελφή επέβλεπε την εκπόνηση της εργασίας της άλλης, και διάφορα άλλα. Όλα αυτά αποτυπώνονται γλαφυρώς και με εκνευριστική τεκμηρίωση στον τύπο της εποχής, με τίτλους όπως «Θύελλα για τη «Δυναστεία Χριστινάκη»» (Καθημερινή, 18/02/2016)–αφ’ ότου, φυσικά, το θέμα πρωτοανακινήθηκε( http://www.gurforum.org/2008/12/16)
Στα τέλη του 2009, και ενώ είχαν ήδη δημοσιευθεί πληροφορίες για τον τρόπο εκλογής και εξέλιξης των μελών της οικογένειας 3, η εκλογή της κόρης της οικογενείας Ειρήνης Χριστινάκη κρίθηκε, εν τέλει, άκυρη (ΦΕΚ 1040/Γ). «Η εκλογή κρίθηκε μη νόμιμη ύστερα από διοικητικό έλεγχο που διενεργήθηκε κατά παραγγελία του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου, με το σκεπτικό ότι διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής όπως αυτές διατυπώνονται στην 313/2009 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Α΄ Τμήμα Διακοπών, Συνεδρίαση 31-7-2009) οι οποίες καθιστούν άκυρη την εκλογή και την πράξη διορισμού της. Η παρέμβαση του υπουργείου κρίθηκε απαραίτητη καθότι η εκλογή αυτή, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο, δεν έπασχε μόνο δεοντολογικά, αλλά και νομικά». Στο πόρισμα που εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «γίνεται λόγος για μεροληψία στη σύνθεση επιτροπών επίβλεψης διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, αλλά και μη νόμιμες διαδικασίες στη σύνθεση του εκλεκτορικών σωμάτων για την εκλογή μελών ΔΕΠ» . Την εποχή εκείνη μάλιστα λίγο έλλειψε να καταργηθεί το Τμήμα ολόκληρο.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι, βέβαια, πως το ίδιο άρθρο του 2009 βεβαιώνει ότι «η ακύρωση του διορισμού της Ειρήνης Χριστινάκη είναι το τελευταίο επεισόδιο της πολυτάραχης υπόθεσης Χριστινάκη που αναστατώνει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και τους εκκλησιαστικούς κύκλους». Τις ίδιες ψευδαισθήσεις βλέπουμε στο σύνολο του τότε τύπου: «Ξεκινάει η διαδικασία επούλωσης μιας βαθιάς «πληγής» που κινδύνευε να κακοφορμίσει στα σπλάχνα του Πανεπιστημίου Αθηνών («Μοίραζαν στην οικογένειά τους διδακτορικά και καθηγητικές έδρες», Καθημερινή 23/06/2010)».
Με το ΦΕΚ 341/Γ, 11/04/2016, η κ. Ειρήνη Χριστινάκη επανήλθε κανονικά ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα των γονέων και του συζύγου της:
«Με την 371/28−3−2016 πράξη του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 25 παρ. 1 Ν. 3549/2007 και άρθ. 20 παρ. 1 του Ν. 4009/2011 μονιμοποιείται η Ειρήνη Χριστινάκη − Γλάρου του Παναγιώτη σε θέση καθηγητή της βαθμίδας του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, επειδή έχει τα νόμιμα προσόντα» . Παράλληλα , επειδή στη χώρα αυτή το ζητούμενο είναι απλώς να μπεις στο κουλουάρ, όπως φαίνεται από την Ιστοσελίδα του Τμήματος σήμερα η κ. Χριστινάκη είναι τακτική καθηγήτρια στο Τμήμα.
Δηλαδή, δεδομένου του ότι και ο σύζυγος παραμένει και η σύζυγος επανήλθε, ενώ αμφότεροι οι γονείς συνταξιοδοτήθηκαν, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα ουσιαστικό πλην της βαθμίδος της κόρης–με την επίσειση, πάντοτε, του βουλγαράκειου επιχειρήματος «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
Η απίθανη αυτή ιστορία συνεχίζεται ακωλύτως, με θεατές και αποδέκτες όλους μας.
Επίσης η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως την διόρισε και στην Εθνική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης! Βοηθούν όλοι στην ενίσχυση του βιογραφικού.
Πριν κλείσουμε να αναφέρουμε ότι η κ. Χριστινάκη έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή πάνω στην οποία έχτισε το «διεθνές κύρος» με τίτλο «Το εκκλησιαστικό έγκλημα της εισαγωγής κτήνους σε ιερό ναό». Οποιοσδήποτε σημειολογικός ή άλλος συσχετισμός είναι τυχαίος!
Δεν ενημερώνεται η Ιερά Σύνοδος από τα δημοσιεύματα του Τύπου πριν πάρει αποφάσεις;Μάλλον η κοινή γνώμη τους ενδιαφέρει μόνο για τον οβολό της;
Βοήθεια μας! peiraiko-kyma.gr