Πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ώστε να αποζημιωθεί το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort Lagonissi υποστήριξε ότι...
δεχόταν ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Γιώργος Τερζάκης, ο οποίος είχε διοριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ.
Με έγγραφό του προς το τμήμα του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Γιώργος Τερζάκης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «το προηγούμενο της κατάθεσης των διαιτητικών αγωγών διάστημα η εταιρεία υποχρεώθηκε να συμμετάσχει σε συζητήσεις , με το παραπάνω περιεχόμενο υπό την επίβλεψη πλήρως αναρμόδιων υπουργών, όπως του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου».
«Το περιεχόμενο της συζήτησης ήταν οι αποζημιώσεις, που ζητούσε χωρίς καμία βάση ο όμιλος εταιρειών ενόψει του υψηλού δανεισμού του από τις Τράπεζες», εξηγεί στο έγγραφο ο κ. Τερζάκης.
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, το πρόσωπο που κατονομάστηκε ως «Ρασπούτιν» και κατηγορείται ότι ασκούσε πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να ασκήσουν διώξεις κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση του ΣΡΙΖΑ, ευκαιριακά στοιχεία και με αφορμή καταθέσεις ανώνυμων μαρτύρων, χωρίς ντοκουμέντα, εγκαλείται τώρα ότι με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Αττικός Ηλιος εναντίον ΕΤΑΔ έθεσε σε κίνδυνο και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο κ. Τερζάκης αναφέρεται εκτενώς στο γεγονός ότι η ΕΤΑΔ όρισε επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη του εταιρείας με σκοπό τη διαπραγμάτευση με τον όμιλο.
Το πόρισμα της επιτροπής που πρότεινε την καταβολή αποζημίωσης στην εταιρεία Αττικός Ήλιος ΑΕ επανελέχθηκε απλό εξωτερικούς συμβούλους και συγκεκριμένα από τη διεθνή ελεγκτική εταιρεία PwC.
Από τους ελέγχους προέκυψε ότι οι αιτιάσεις της εταιρείας Αττικός Ήλιος ΑΕ ήταν αβάσιμες και οποιαδήποτε αποζημίωσης στην εταιρεία δεν θα ήταν νόμιμη.
Μάλιστα ο κ. Τερζάκης αφήνει υπαινιγμούς για τους χειρισμούς που έγιναν επειδή διοίκηση της κρατικά ελεγχόμενης εταιρείας αγνόησε την οδηγία να συμβιβαστεί αποζημιώνοντας τον όμιλο Μαντωνανάκη πριν από την απόφαση της διαιτησίας.
Η πλευρά Μαντωντανάκη υποστηρίζει ότι η επένδυση είχε τελματώσει λόγω των απαράδεκτων ενεργειών της ΕΤΑΔ και σημείωναν ότι επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς για τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολούθησε η ΕΤΑΔ.