Κύκλωμα trafficking που εκμεταλλευόταν γυναίκες από τη Μολβαδία, αναγκάζοντάς τες να εκδίδονται, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Επικεφαλής αυτής της πολυάριθμης σπείρας, σύμφωνα με το OPEN, είναι ένα ζευγάρι Αλβανών.
Θύματα του κυκλώματος είχαν πέσει και δύο 16χρονες, ενώ μια 20χρονη βρήκε το θάρρος και μίλησε στις Αρχές:
«...Δούλευα καθημερινά δύο βάρδιες 10:00 έως 17:00 και 17:00 έως 00:00. Πραγματοποιούσα περίπου 30 ραντεβού κατά την πρωινή βάρδια και περίπου 25 ραντεβού κατά την απογευματινή βάρδια ενώ το κάθε ραντεβού κόστιζε 20 ευρώ συγκεκριμένα. Με το πέρας της απογευματινής βάρδιας όλες οι γυναίκες που δουλεύουν στους οίκους ανοχής, πηγαίνουν τα χρήματα στον κεντρικό οίκο ανοχής μέσα σε φάκελο όπου αναγράφεται ο οίκος ανοχής και το όνομα εκδιδόμενης και κλειδώνονταν σε ένα δωμάτιο».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κοπέλα που βρήκε το θάρρος και μίλησε στις Αρχές αποκάλυψε πώς γινόταν το μοίρασμα των χρημάτων.
«Το αφεντικό μάς απαγόρευε να έχουμε μαζί μας τα κινητά μας τηλέφωνα στη δουλειά και θα πρέπει να τα αφήνουμε σε συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι το οποίο ελέγχεται από τις κάμερες. Όταν μία μέρα πήρα το κινητό μου στη δουλειά η Α... το κατάλαβε και με χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο και στα πλευρά και την πλάτη».
«Έπρεπε να γίνει επέμβαση επειγόντως. Στη συνέχεια πήγα σε άλλο νοσοκομείο του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι. Σε αυτό το νοσοκομείο έκανα τελικά την επέμβαση για την οποία ο γιατρός μου είπε ότι ήταν δωρεάν, επειδή ήμουν μετανάστρια. Έμεινα για μία μέρα και την επόμενη επιστρέψαμε στο διαμέρισμα που ήμουν φυλακισμένη. Θα ήθελα να αναφέρω ότι στο νοσοκομείο μου είχαν κάνει ράμματα και μου είχαν πει γιατροί να πάω μετά από μερικές ημέρες για να μου τα βγάλουν. Περίπου μετά από μία εβδομάδα πήγα και πάλι για δουλειά, πονούσα και δεν μπορούσα να δουλέψω. Οι πελάτες έκαναν παράπονα. Και όπως μου έλεγε η Α... ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω. Εγώ συνέχιζα να πονάω και έπρεπε να πάω και πάλι στο γυναικολόγο. Όταν πήγα, μου είπε ότι πρέπει να κάνω εγχείρηση στο κεφάλι. Ωστόσο δεν έκανα άλλη εγχείρηση. Έπαιρνα κάτι αντιβιοτικά και συνέχισα να δουλεύω. Μέχρι και την τελευταία μέρα που δούλεψα, αντιμετώπισα τους ίδιους πόνους, μου έδιναν ακόμα και αντισυλληπτικά για να μειωθούν οι μέρες περιόδου μου και να δουλεύω περισσότερο».
Έξι κοπέλες έχουν μεταφερθεί σε οργανώσεις που δίνουν προστασία σε θύματα trafficking.