Latest News

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτό είναι το νέο πλαίσιο της κυβέρνησης για τις άγονες γραμμές

Νέο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών δημόσιας υπηρεσίας στην ακτοπλοΐα...
παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης από το κτήριο του ΥΕΝ στη Δραπετσώνα.

 Ο ίδιος ανακοινώθηκε πως αυξάνεται κατά 40 εκατομμύρια ευρώ η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών η οποία θα φθάσει από τα 90,7 εκατ. που είναι σήμερα στα 130 εκατ. ευρώ.
Ο Γ. Πλακιωτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτό το νέο πλαίσιο «εντάσσεται σε ένα νέο εργαλείο αναπτυξιακού σχεδιασμού στήριξης της νησιωτικής Ελλάδας, με αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων και όχι με τη λογική επιδοματικής προσέγγισης».
Στην συνέχεια ο Γ. Πλακιωτάκης συμπλήρωσε πως «Το νέο πλαίσιο δίνει κίνητρα για ποιοτικότερα και καλύτερα πλοία με προδιαγραφές καθώς η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως τη νησιωτική Ελλάδα με γενναίες χρηματοδοτήσεις»» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας είναι ανοιχτό σε νέα αιτήματα για νέες γραμμές και νέες δρομολογήσεις».
Παράλληλα ο Γ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «Είναι ένα μέτρο για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα το καλύψει αλλά τελικά και αυτό έμεινε “στα χαρτιά” και ποτέ δεν προέβη σε κάποια συγκεκριμένη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση».στο υπουργείο.
Τέλος ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτό το νέο πλαίσιο «εντάσσεται σε ένα νέο εργαλείο αναπτυξιακού σχεδιασμού στήριξης της νησιωτικής Ελλάδας, με αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων και όχι με τη λογική επιδοματικής προσέγγισης»