Latest News

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς ο Τσίπρας κέρδισε το πρώτο ημίχρονο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης!

Δημοκρατικό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό, οικολογικό γιατί, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια φράση που ...
θα μπορούσε να σημαίνει πολλά, «δε μπορεί πια το κόκκινο να σταθεί χωρίς το πράσινο, ούτε το πράσινο να αντέξει χωρίς το κόκκινο» βλέπει το νέο ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του.

Η μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή έγινε τελικά πολύ πιο ήρεμα απ’ ό,τι φαντάζονταν πολλοί, καθώς όπως σημειώνει το newsit.gr, η ΚΕ που έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο, με μοναδικό θέμα την διεύρυνση και τους τρόπους που θα γίνει αυτή, όλες οι πλευρές κράτησαν χαμηλούς τόνους και προσπάθησαν την οποία κριτική κάνουν να τη συνδέσουν με την αγωνία τους για το αύριο του κόμματος.

Η αλήθεια είναι ότι για να φτάσουν σε αυτό το σημείο και οι δυο πλευρές –προεδρικοί και κομματικοί – έκαναν τους συμβιβασμούς τους, χωρίς κάποιος να μπορεί να πει ότι σε αυτή την αναμέτρηση υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέες αναταράξεις, ωστόσο, όπως σημειώνει το newpost.gr, ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως κέρδισε το “πρώτο ημίχρονο” και όπως έκανε και το καλοκαίρι έκλεισε έναν κρίσιμο κύκλο διαλόγου με επιτυχία.
Όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί το κρίσιμο “δεύτερο ημίχρονο” έως το Συνέδριο με τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του φεστιβάλ της νεολαίας να εμφανίζεται καθησυχαστικός, ως προς το μεγάλο επίδικο, που αφορά την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος
Είναι ο δρόμος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας”, τόνισε χαρακτηριστικά χτυπώντας “καμπανάκι” και προς τους κομματικούς που όλο το τελευταίο διάστημα είχαν σηκώσει ψηλά τη σημαία της αριστεράς στην Κουμουνδούρου.