Latest News

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Χαραλαμπία Ζηλάκου: Από Εντενταλμένη Σύμβουλος έγινε Αντιδήμαρχος Πειραιά μέσα σε 14 ημέρες!

Δεν πέρασαν 14 ημέρες που η Χαραλαμπία Ζηλάκου ορίστηκε Εντεταλμένη Σύμβουλος και "αναβαθμίστηκε" σε ...


Αντιδήμαρχο!

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη Μώραλη η Χαραλαμπία Ζηλάκου, η οποία  μέχρι πρότινος ασκούσε καθήκοντα  Εντεταλμένης Συμβούλου,  ορίστηκε Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της αναβάθμισης - εξπρές της νεαρής Αντιδημάρχου. Ωστόσο ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είχε υποστηρίξει στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ότι γι΄αυτόν δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους, εάν εξαιρέσει φυσικά κανείς ότι η μια θέση είναι έμμισθη (περί τα 2.000 ευρώ) και η άλλη άμισθη με τις ίδιες αρμοδιότητες. 

Πάντως για να μην χάσετε το λογαριασμό με την Διοίκηση του Δήμου Πειραιά, έως τώρα έχουν οριστεί 7 Αντιδήμαρχοι από το συνδυασμό της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" και εκκρεμεί ο ορισμός μιας θέσης Αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Δημοτική Αστυνομία. Αρχικώς είχε δοθεί στον επικεφαλής της μειζονος μειοψηφίας Νικόλαο Βλαχάκο, ο οποίος παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων ως γιατρός στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεβρίου 2019 είχαν οριστεί εννέα Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που μετά την "αναβάθμιση" της Χαρ. Ζηλάκου μειώνονται σε οκτώ, εκ των οποίων οι έξι προέρχονται από τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής" του Γιάννη Μώραλη και δύο από τον "Πειραιά Πόλη Πρότυπο" του Νικόλαου Βλαχάκου.