Latest News

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Η Εύβοια φλέγεται – Η φωτιά κατακαίει ζώνη Natura (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Εύβοια από τα ξημερώματα της Τρίτης και μέχρι στιγμής τα αίτια που...
ξεκίνησε παραμένουν άγνωστα. 
Ήδη την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια μάχη υπεράνθρωπη με τις φλόγες διότι στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι. Δυστυχώς η φωτιά πέρασε και σε μια ζώνη Natura η
οποία περιλαμβάνει ένα συμπαγές παρθένο πευκοδάσος.

Συγκεκριμένα η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 03:10 και ήδη έχουν κινητοποιηθεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Όπως ενημέρωσε η ΠΥ τούτη την στιγμή «Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή Αγριλίτσα του δ. Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας & συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 80 πυροσβέστες, 39 οχ/τα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχ/τα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), 4 Α/Φ & 2 Ε/Π. Συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες ΟΤΑ».
Η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. όπως έγινε γνωστό  εκκενώθηκε η Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, για προληπτικούς λόγους μαζί και με το χωριό. Το πυκνό δάσος φλέγεται και οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι την Αττική. Ακόμα ζητήθηκε από τους κατοίκους των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι να είναι σε ετοιμότητα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός δήλωσε στο RealFM πως «Είναι μία μεγάλη, επικίνδυνη και δύσκολη φωτιά η οποία βρίσκεται μέσα σε πυκνό πευκοδάσος, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αλλά σε μεγάλο μέτωπο και με εναλλασσόμενους ανέμους. Εχουμε πλήρη ανάπτυξη στόλου και εναέριων μέσων, με το που ξημέρωσε ήδη πετούσαν τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα… Όλες οι δυνάμεις είναι σε ενέργεια και το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε πιο αισιόδοξοι, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο. Ο πιο κοντινός χιλιομετρικά οικισμός στο μέτωπο της φωτιάς είναι το Μακρυμάλλη, απέχει 7,3 χιλιόμετρα. Εάν για κάποιο λόγο αρχίζει να γίνεται πιο επικίνδυνο εντός 15 λεπτών θα έχει εκκενωθεί. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι και για αυτό το σενάριο».