Latest News

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Οι πέντε άξονες Μητσοτάκη για τη ναυτιλία (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Πέντε βασικούς άξονες έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις προτεραιότητες της πολιτικής του ...
υπουργείου Ναυτιλίας.

Μιλώντας για την ποντοπόρο ναυτιλία, σημείωσε ότι στόχος του είναι η ελληνική σημαία να γίνει και πάλι πιο ελκυστική για Έλληνες πλοιοκτήτες και να ενισχυθεί το πλαίσιο, ώστε να οδηγηθούν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να στήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα, που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Δεύτερος πυλώνας πολιτικής είναι τα λιμάνια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, με στόχο τα λιμάνια να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.
Τρίτος πυλώνας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος και να αξιοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη νησιωτική πολιτική, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων ενός ειδικού τομεακού προγράμματος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υποστήριξη των δράσεων κυρίως στα μικρά νησιά.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας στη θάλασσα χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητο το γεγονός να υπάρχουν τόσοι πνιγμοί κάθε χρόνο.
Στο υπουργείο Ναυτιλίας μετέβη το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε υπουργεία.


Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Αφού χαιρέτησε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, γυρνώντας προς τους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός είπε, δείχνοντας τη γραβάτα του, «δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά σήμερα έβαλα γραβάτα με άγκυρες».
Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον πέμπτο όροφο που είναι και το γραφείο του υπουργού, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσε τις περιγραφές για αρχαία σκάφη που αποτελούν μέρος της έκθεσης που φιλοξενείται στο αίθριο του υπουργείου.