Latest News

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Το σκάφος - μουσείο του Κατάρ στη Μαρίνα Ζέα

Το σκάφος μουσείο, το ιστιοπλοϊκό Fath El Kheir 4 από το Κατάρ κατέπλευσε στη Μαρίνα Ζέας...
στον Πειραιά. 

Το παραδοσιακό ξύλινο Καταριανό σκαρί, μήκους σαράντα μέτρων, επισκέπτεται αρκετά ευρωπαϊκά και αραβικά λιμάνια στο μεγάλο ταξίδι του, προωθώντας τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022.

Το ταξίδι του Fath El Kheir 4 ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από την Κωνσταντινούπολη, "έπιασε" Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη, θα αγκυροβολήσει για τέσσερις ημέρες στη Ζέα, παραμένοντας ανοιχτό για το κοινό, και μετά θα αναχωρήσει προς Κέρκυρα. Ο γύρος του ιστιοπλοϊκού θα συνεχιστεί σε Αλβανία, Κροατία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο, Αλγερία και θα ολοκληρωθεί στην Τυνησία το 2021.

Αυτό αποτελεί το τέταρτο ταξίδι του ιστιοφόρου: το 2013 απέπλευσε προς τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, το 2015 προς την Ινδία και το 2017 προς το Κουβέιτ, το Ομάν και το Ιράν, προκειμένου να ευχαριστήσει τις χώρες αυτές για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του Κόλπου και του αποκλεισμού που επιβλήθηκε στο κράτος του Κατάρ.

Στον χώρο της Μαρίνας Ζέας φιλοξενείται έκθεση με μινιατούρες από τα στάδια στο Κατάρ, που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, καθώς και από παραδοσιακά Καταριανά ιστιοπλοϊκά.