Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση για την επιβολή κατώτερης...
βάσης εισαγωγής.
Τα 9.747 μόρια είναι η βάση εισαγωγής στο νεοϊδρυθέν τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και έδρα το Αγρίνιο, οι πτυχιούχοι του οποίοι θα έχουν και επαγγελματικά δικαιώματα φιλολόγου, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα τμήματα Ιστορίας – Αρχαιολογίας.
Στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Κομοτηνής εξάλλου η βάση εισαγωγής είναι λίγο πάνω από το 10, στα 10.289 μόρια και πτώση 1.611 μόρια!
Στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η βάση δεν ξεπέρασε τα 4.092 μόρια ενώ το τμήμα στο Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης που εδρεύει στα Γρεβενά διαμορφώθηκε στα 4.846.
Με βάση κάτω του δέκα εισήχθησαν και οι τελευταίοι στο Μαθηματικό της Σάμου, η βάση του οποίου φέτος κατρακύλησε κατά 2.587 μόρια, στα 7.501.
Στα επαγγελματικά Λύκεια με μόλις 840 μόρια, δηλαδή με βαθμό 0,8, υποψήφιος μπαίνει στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης.
Άλλος υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πάτρας.
Οι φετινές βάσεις, με τα περίπου 100 νέα τμήματα έκρυβαν πολλές εκπλήξεις για τους υποψηφίους, που όπως διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια, και φέτος επέλεξαν με κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και την εγγύτητα της σχολής στον τόπο κατοικίας της οικογένειας.
Έτσι το επίσης νεοϊδρυθέν τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα έχει βάση εισαγωγής 16.641, αρκετά υψηλή για επαρχιακή πόλη.