Latest News

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Γυναίκα έπεσε θύμα απατεώνα από τον Πειραιά - Της ενοικίασε γκαρσονιέρα που δεν ήταν ιδιοκτήτης!

Θύμα απατεώνα από τον Πειραιά έπεσε μια γυναίκα που βρήκε να νοικιάσει μέσω αγγελίας γκαρσονιέρα και έστειλε στον...
κατηγορούμενο 600 €, ενώ όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού!

Ο 64χρονος δικάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη κι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα. 

Η απάτη έγινε τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ο 64χρονος έβαλε αγγελία σε ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα, ζητώντας ενοικιαστή για γκαρσονιέρα ιδιοκτησίας του στην Αττική. 
Η γυναίκα από το Βόλο είδε την αγγελία και επικοινώνησε με τον μεσήλικα, και αφού συμφώνησαν για την ενοικίαση, τις επόμενες ημέρες κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό που της έδωσε 600 € για τα δύο πρώτα μισθώματα. 
Τελικά η γυναίκα κατάλαβε ότι δεν υπήρχε το όνομα του δράστη, ούτε και το σπίτι και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν επικοινώνησε ποτέ με τη Βολιώτισσα, αποδίδοντας την ευθύνη για το γεγονός σε γείτονα του που διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία στον Πειραιά. Όπως είπε, εκείνος του ζήτησε να του δώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, λέγοντας πως θα του έστελνε κάποια χρήματα η θεία του από την Κρήτη, ενώ εκτός αυτού ο 64χρονος του έδωσε και κάρτα ανάληψης, για τα πάρει ο ίδιος το ποσό. Τελικά το Δικαστήριο, δεν πείστηκε και τον καταδίκασε, ενώ ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.