Ο Γκολομέεβ δεν γνώρισε ποτέ τη μητέρα του. Άφησε την τελευταία της πνοή, κατά τη διάρκεια του τοκετού, μόλις τον έφερε ...
στη ζωή.
Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1993, στο Βέλινγκραντ της Βουλγαρίας, από την Κριστίνα και τον Τσβετάν, οι οποίοι υπήρξαν οι πλέον πετυχημένοι κολυμβητές της χώρας.
Ο πατέρας του πήρε τον νεογέννητο Κριστιάν και τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, Ιβάν και Νίκολα, και μετακόμισε στην Κρήτη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.
Εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο όπου ξεκίνησε το δικό του αγώνα για να προσφέρει τα πάντα στα παιδιά του.
Ο Τσβετάν Γκολομέεβ ήταν ένας από τους πλέον πετυχημένους κολυμβητές της Βουλγαρίας, κυρίως στα αγωνίσματα του ελεύθερου και είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του 1980 και του 1988. Στην Κρήτη εργάστηκε ως προπονητής κολύμβησης. Η τοπική κοινωνία τον αγκάλιασε, και τον ίδιο και τα παιδιά του, καθώς προσέφερε σημαντικό έργο στον τοπικό κολυμβητικό Όμιλο.
Ονειρό του ένα από τα παιδιά του να ακολουθήσει το δρόμο του. Και έτσι έγινε! Ο μικρός του γιος, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν άργησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην πισίνα.
Έχασε τον πατέρα του από καρκίνο στα 17
Το δεύτερο χτύπημα για τον Κριστιάν Γκολομέεβ ήρθε στα 17 του χρόνια, όταν ο πατέρας του έχασε τη ζωή του ύστερα από 8μηνη μάχη με τον καρκίνο.
Η εξέλιξη αυτή τον ανάγκασε να μετακομίσει στον Πειραιά όπου εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Εθνικού.
Με καθοδηγητή τον προπονητή Άκη Οικονόμου, κέρδισε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Γκολομέεβ το νέο ταλέντο της πισίνας Το 2011, ο Κριστιάν έγινε χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στη Λίμα, σε ηλικία 18 ετών στα 50 μέτρα ελεύθερο.
Παράλληλα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στο Βελιγράδι κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.
Έκτος στους Ολυμπιακούς του Ρίο
Στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στην Μερσίνη της Τουρκίας το 2013, ο Κριστιάν κατέκτησε ένα ασημένιο και δυο χάλκινα, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου κατετάγη 6ος.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (2017), ο Γκολομέεβ έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 50 μέτρων ελεύθερων από τα προκριματικά της διοργάνωσης (21,69) και σχεδόν επανέλαβε την ίδια επίδοση στα ημιτελικά (21,71), λίγο πριν βρεθεί για πρώτη φορά στην πορεία του, στον τελικό μιας παγκόσμιας διοργάνωσης.
Το καλοκαίρι που ακολούθησε είχε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μια ακόμα σειρά επικών ρεκόρ για τον Κριστιάν, αρχικά στα ημιτελικά (21,52) και στη συνέχεια στον τελικό (21,44) όπου και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.