Latest News

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ποιοι τέσσερις επιχειρηματίες διεκδικούν την ταινιοθήκη και το αρχείο του MEGA

Το Mega αποχαιρέτησε οριστικά τους τηλεθεατές του με οριστικό «μαύρο» τον ...
περασμένο Νοέμβριο, αλλά ο Ιούνιος φέρνει εξελίξεις με πλειστηριασμό της ταινιοθήκης.

 Μέσα σ' αυτόν το μήνα,  θα γίνει ο πλειστηριασμός για την ταινιοθήκη του τηλεοπτικού σταθμού. 
Η εταιρεία Grant Thornton και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση της Τηλέτυπος Α.Ε. ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες ενέργειες με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός να δρομολογείται εντός του Ιουνίου.   
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ρεπορτάζ είναι πως πλέον οι μνηστήρες για το αρχείο και τις σειρές του Mega φαίνεται πως είναι πλέον τέσσερις ισχυροί επιχειρηματίες. 
Σύμφωνα με το protothema.gr, oι διεκδικητές που θα πλειοδοτήσουν για να αποκτήσουν την ταινιοθήκη είναι o Γ. Βαρδινογιάννης για τα κανάλια ALPHA και STAR, o Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΪ, ο Ιβάν Σαββίδης του OPEN και Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης του ΟΝΕ TV.
 Αν και είναι γνωστό πως η η ταινιοθήκη θεωρείται τεράστια επένδυση  η αξία της δεν μπορεί να προσδιοριστεί ενώ αναφέρεται πως μοναδικό ενδεικτικό μέγεθος προέρχεται από την προσφορά ύψους 30 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει στο παρελθόν ο Β. Μαρινάκης. Ωστόσο αυτό το νούμερο θα αναδιαμορφωθεί σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. 
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τις εκατοντάδες πολυαγαπημένες σειρές που έγραψαν ιστορία στον διαγωνισμό θα βγει και το σήμα του MEGA CHANNEL και το αρχειακό υλικό, δηλαδή δελτία ειδήσεων, συνεντεύξεις προσωπικοτήτων και δημοσιογραφικές εκπομπές.