Latest News

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Περιοδείες Κατσαφάδου σε Πειραιά και Αργοσαρωνικό

Συνεχίζοντας την πορεία νίκης της ΝΔ  προς τους πολίτες του Πειραιά και των νησιών ο Κώστας Κατσαφάδος...
 υπ. Βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά και στα νησιά,  επισκέφθηκε γειτονιές του Πειραιά στα Μανιάτικα και στο εμπορικό κέντρο της Σωτήρος, ενώ, παράλληλα, παρευρέθηκε στα «Μιαούλεια», ενώ μίλησε σε εκδηλώσεις στην Ύδρα και στον Πόρο.

Ο Κ. Κατσαφάδος στην περιοδεία του στον Πειραιά κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη της Κυριακής 7 Ιουλίου, ώστε να βγει ισχυρή η ΝΔ και αυτοδύναμη η Ελλάδα και πρόσθεσε: «Θα επιμένω να λέω μέχρι τελευταία στιγμή ότι αξίζουμε και αξίζετε καλύτερα.  Χωρίς να τάζουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν, με κοστολογημένο σχέδιο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα.
Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας πρέπει να γνωρίζει τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα. Πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα προσελκύσουμε περισσότερες δουλειές, πώς θα έχουμε καλή Παιδεία, Υγεία, πώς θα υποστηρίξουμε τα έργα υποδομής  πώς θα επαναφέρουμε την ασφάλεια στις γειτονιές, πώς θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό.».


 Ο Κ. Κατσαφάδος μιλώντας στην Ύδρα θύμισε μεταξύ άλλων τα όσα βίωσε το νησί πέρυσι τέτοια εποχή με το μπλακ άουτ εν μέσω της τουριστικής περιόδου, που εκτός των άλλων είχε ως συνέπεια να μείνει και χωρίς υδροδότηση, καθώς χωρίς ρεύμα είχε διακοπεί και η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού, αλλά και τα αντλιοστάσια. Το αποτέλεσμα ήταν να ζήσουν όλοι πρωτόγονες καταστάσεις χωρίς ρεύμα και νερό. Οι επαγγελματίες έπαθαν τεράστια οικονομική καταστροφή, καθώς αφενός δεν μπορούσαν να δουλέψουν, αφετέρου καταστράφηκαν  όλες τους οι προμήθειες επισήμανε. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να μην συμβούν ξανά τέτοια περιστατικά και κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα νησιωτικής πολιτικής.
Ο Κ. Κατσαφάδος στον Πόρο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της ΝΔ τονίζοντας ότι: «Στο πλαίσιο της συνολικής οικονομικής μας πολιτικής, βάζουμε τέλος στην εποχή της υπερφορολόγησης, με δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9%, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.» . Αναφερόμενος στο σχέδιο για τη γεωργική πολιτική επισήμανε ότι: «Εισάγουμε νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και μειώνουμε τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, δίνοντας έτσι κίνητρα μέσα από τη συνεργασία να μειώσουν τα έξοδα παραγωγής και να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη επιτυγχάνοντας καλύτερους όρους και καλύτερες τιμές.
Διασφαλίζουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ. Σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς κι ανταγωνιστικές.»
Και ο κ. Κατσαφάδος κατέληξε λέγοντας: «Επιστρέφουμε το ταχύτερο τους ανενεργούς πόρους -εγκαταστάσεις, υποδομές και γη- που βρίσκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο στα χέρια του κράτους (δημόσια περιουσία, δήμοι, εκκαθαριστής Αγροτικής Τράπεζας), πίσω στην παραγωγική διαδικασία.
Προωθούμε την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα, συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ, για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς, ειδικά τις ζημιές που προέρχονται από τις κλιματικές αλλαγές, ώστε η σοδειά να ασφαλίζεται για τους πραγματικούς κινδύνους, τα ασφάλιστρα να είναι πιο ορθολογικά και οι αποζημιώσεις στην ώρα τους.
Εντατικοποιούμε τους ελέγχους και αντιμετωπίζουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.
Δίνουμε επιτελικό ρόλο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενισχύουμε τον ρόλο των Περιφερειών και θέτουμε τις κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστικό υποστηρικτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, και όχι απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων.
Καθιερώνουμε τακτικό, δομημένο διάλογο της Κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών κατά προϊόν. Με τη συμμετοχή όλης της παραγωγικής αλυσίδας στο ίδιο τραπέζι (έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί κλπ.) δημιουργούνται συνέργειες, συμφωνίες, κοινοί τρόποι εμπορίας και επιχειρηματικά-επενδυτικά σχήματα, που είναι απαραίτητα για την στρατηγική ανάπτυξη κάθε προϊόντος.»