Latest News

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Δήμος Πειραιά: Δύο στους τρεις δεν ψήφισαν για Δήμαρχο! - Ο Μώραλης έχασε περί τους 6.000 ψήφους!


Μεγάλη νικήτρια και στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Δήμο Πειραιά φαίνεται ότι ήταν...
η αποχή,  που έφτασε σχεδόν στο 65-66%, δηλαδή, δύο στους τρεις Πειραιώτες δεν πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν για Δήμαρχο της πόλης! 


Γιάννης Μώραλης και Νίκος Βλαχάκος έδωσαν τη μάχη του β’ γύρου στον Πειραιά στις σημερινές  επαναληπτικές εκλογές.
Στον πρώτο γύρο, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έλαβε το 45,34% των ψήφων, με τον Νίκο Βλαχάκο, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, να είναι δεύτερος με ποσοστό 27,13%.
Στον β’ γύρο, με καταμετρημένο το 93,05% των ψήφων, ο Γιάννης Μώραλης συγκεντρώνει 57,88% και ο Νίκος Βλαχάκος 42,12%

O Γιάννης Μώραλης κέρδισε για δεύτερη τετραετία αλλά με λιγότερους ψήφους απ’ ότι στον πρώτο γύρο.  Αντίθετα, εντυπωσιακή σταθερότητα έδειξε ο Νίκος Βλαχάκος, που απέσπασε  σχεδόν τους ίδιους ψήφους με τον πρώτο γύρο αλλά δεν ήταν αρκετοί για να κερδίσει τον Δήμο.
Ειδικότερα, τη δεύτερη Κυριακή ο Γ. Μώραλης συγκέντρωσε 27.125 ψήφους (57,84%), λιγότερους από τους 33.169, που είχε πάρει στο πρώτο γύρο, ενώ ο Ν. Βλαχάκος απέσπασε στο πρώτο γύρο 19.845 ψήφους (27,13%) και στο δεύτερο γύρο 20.045 ψήφους.

Δηλαδή, ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη έχασε περί τους 6.000 ψήφους από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο, ενώ ο Ν. Βλαχάκος φαίνεται να διατήρησε τις δυνάμεις του και στους δύο γύρους.






Δημος
Πειραιώς

Β' Κυριακή
Τελευταία ενημέρωση
2/6/2019, 20:33
Ενσωμάτωση
93,05 
Συμμετοχή
34,05
Ποσοστό
Μώραλης Ιωάννης
57,88 
Βλαχάκος Νικόλαος
42,12 


Οι πρώτες δηλώσεις Μώραλη - Μαρινάκη - Βλαχάκου


Τις πρώτες τους δηλώσεις στους πολίτες του Πειραιά, μετά τα αποτελέσματα του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αλλά και ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος και διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο Γ. Μώραλης υπογράμμισε πως νικητής στις κάλπες ήταν ολόκληρος ο Πειραιάς, ενώ έκανε αναφορά στους στόχους της δημοτικής αρχής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Αύριο θα είμαστε όλοι μαζί για τον Πειραιά. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενώ μαζί μας θα είναι και όλοι έκαναν άλλες επιλογές. Όλοι μαζί για ένα Πειραιά καλύτερο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος εξασφάλισε ένα ποσοστό κοντά στο 58%.

Τέλος ο Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον πατέρα του και τη μητέρα του για τις αρχές και τις αξίες που του μετέδωσαν, καθώς και τη σύζυγό του και τα παιδιά του που στέκονται δίπλα του στη μάχη για την τοπική αυτοδιοίκηση που δίνει τα τελευταία χρόνια.


Μαρινάκης: «Τα επόμενα χρόνια θα περπατάμε σε έναν καλύτερο Πειραιά»
Στη συνέχεια δήμαρχος Πειραιά κάλεσε στο βήμα τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης δημοτικό σύμβουλο και διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για την επόμενη μέρα του Πειραιά.
O Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: "Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ιδιαίτερα ευτυχισμένοι, για μία μεγάλη ΝΙΚΗ, για μία ΝΙΚΗ όλων των Πειραιωτών, για έναν ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ, για έναν Πειραιά που θα μας κάνει όλους περήφανους! Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια. Σίγουρα, αυτά τα 5 χρόνια, η Δημοτική Αρχή έχει μάθει περισσότερα, έχει μάθει και από λάθη και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη και αυτό είναι που σας ενδιαφέρει όλους! Σ΄ αυτόν τον Πειραιά, στον ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ, δεν υπάρχουν ηττημένοι, υπάρχουν όλοι οι Πειραιώτες που τους θέλουμε στο πλευρό μας! Όπως σας είπα, δεν περισσεύει κανείς και δεν υπάρχουν λίγοι, δεν υπάρχουν πολλοί. Υπάρχει ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ για όλους!

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου, γι’ αυτόν τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Γι’ αυτές τις αγκαλιές, γι’ αυτά τα χαμόγελα, γι’ αυτή την πολύ μεγάλη αγάπη που εισπράξαμε, σε όλους τους δρόμους του Πειραιά! Και να είστε βέβαιοι πως θα είμαι δίπλα σας, να είστε βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια θα περπατάμε όλοι μαζί σε έναν διαφορετικό Πειραιά, πολύ όμορφο, όπως μας αρμόζει, όπως αρμόζει σε όλα τα παιδιά του Πειραιά! Να είστε όλοι καλά, σας αγαπάμε και είμαστε κοντά σας!
Νίκος Βλαχάκος: «Είμαι πάντα δίπλα σε κάθε Πειραιώτισσα και κάθε Πειραιώτη»
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών του Πειραιά,ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Βλαχάκος έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:
«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον πειραικό λαό για τη δύναμη που μας δίνει με το αποτέλεσμα αυτό στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ώστε να τον εκπροσωπήσουμε επάξια.


Συγχαρητήρια στον κύριο Γιάννη Μώραλη.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα σε κάθε Πειραιώτισσα και σε κάθε Πειραιώτη.»
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την επίσκεψη του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού Πειραιάς Πόλη Πρότυπο και τα συγχαρητήρια που έδωσε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού στον Νίκο Βλαχάκο, ο τελευταίος απάντησε: «Ο κύριος Μαρινάκης με συνεχάρη και μου είπε ότι ο Πειραιάς είναι ένας και αδιαίρετος.»

Μετά την πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Νίκος Βλαχάκος επισκέφθηκε περπατώντας με συνεργάτες του, το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού Πειραιάς Νικητής, όπου συνεχάρη τον Γιάννη Μώραλη για την επανεκλογή του".