Οι αδερφές Σοφί (33 χρονών) και Γκράτσιε (31 ετών) Τίρελ από το Λονδίνο ξεκίνησαν την «Squirrel Sisters», μια επιχείρηση υγιεινών σνακ και ειδικεύεται στις μπάρες δημητριακών...
χωρίς γλουτένη.
Η επιχείρηση αποδείχθηκε πολύ επικερδής με έσοδα περίπου 700.000 λίρες (790.000 ευρώ) το χρόνο.
Όλα ξεκίνησαν για τις δυο τους πίσω το 2013 όταν ξεκίνησαν να γράφουν σε ένα μπλοκ για την υγιεινή διατροφή και παράλληλα έδιναν συνταγές για το πως νόστιμα και εύκολα μπορείς να φτιάξεις ένα υγιεινό γεύμα. Μια συνταγή μάλιστα, η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, ήταν ένα σνακ χωρίς γλουτένη που μπορούσε να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε με χουρμάδες, σταφίδες και βούτυρο κακάου. Αυτή στην συνέχεια την τυποποίησαν και την πουλάνε στο μαγαζί τους και τους έχει φέρει ιδιαίτερη οικονομική επιτυχία.
«Συνήθιζα να τα φτιάχνω για την Σόφι γιατί έχει δυσανεξία στην γλουτένη και εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε τίποτα που να μην έχει γλουτένη, να μην έχει ζάχαρη και να είναι και νόστιμο. Οτιδήποτε χωρίς γλουτένη που μπορεί να είχε ωραία γεύση, ήταν γεμάτο με ζάχαρη και πρόσθετα. Έτσι, έφτιαχνα αυτές τις μπάρες για την Σόφι και για μένα, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ για να αλέθω τα υλικά, ώστε να μπορεί να απολαύσει ένα υγιεινό σνακ που να είχε ωραία γεύση» είπε χαρακτηριστικά η Γκράτσιε.
Όπως εξήγησαν Το πρώτο εμπόδιο ήταν να βρούμε ένα εργοστάσιο που θα μπορούσε να αναπαράγει αυτό που κάναμε στο σπίτι μας, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Δεν είναι τόσο εύκολη η αντιγραφή της συνταγής μας γιατί έπρεπε να γίνει σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα. Και η παραγωγή σε τέτοια κλίμακα αλλάζει τα πάντα, την γεύση, την υφή. Χρειάστηκαν περίπου 6 μήνες δοκιμών με διάφορα εργοστάσια, προτού βρεθεί κάποιος που να μπορεί να το κάνει και από τότε είναι ο συνεργάτης μας. Είναι καταπληκτικοί και έχουμε άριστη συνεργασία μαζί τους».