Latest News

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Νικόλαος Μανωλάκος: Υποψηφιότητα "τριών αστέρων" για τη ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)



Από τον Κύρο Παληκάρη


Υποψήφιος τριών αστέρων με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Πειραιώς  και Νήσων κατεβαίνει ο αντιστράτηγος α.ε. Νικόλαος Μανωλάκος, ο οποίος

είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης και τυγχάνει της στήριξης διαφορετικών τάσεων, αποδεικνύοντας ότι ο μέχρι πρότινος διοικητής της ΑΣΔΕΝ είναι πρόσωπο αποδεκτό. 

Ο στρατηγός με καταγωγή από τη Μάνη αποτελεί μια επιλογή που μπορεί να συσπειρώσει τη λεγόμενη πατριωτική δεξιά στον Πειραιά.  

Στα υπέρ του Νικόλαου Μανωλάκου αναφέρονται η αγάπη του και η προσφορά του στην πατρίδα. Υπηρέτησε στις Ενοπλες Δυνάμεις και έφτασε στα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς χωρίς εκπτώσεις στα εθνικά ζητήματα.
Ενδεικτική ήταν η διαφωνία που φέρεται ότι είχε εκφράσει σε στενούς συνεργάτες τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας με τη συμφωνία προδοσίας των Πρεσπών που ψήφισε η κυβέρνηση.
 Η θέση του αυτή μάλιστα, του στέρησε και την παραμονή στο Στράτευμα ή ακόμη και την προαγωγή του σε αρχηγό του ΓΕΣ, αφού ήταν ένα από τα ικανότερα και άξια στελέχη.
Το βιογραφικό του Νικόλαου Μανωλάκου 

Ο Νικόλαος Μανωλάκος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Έλκει την καταγωγή του από το Νύφι της Μάνης.
Στα νεανικά του χρόνια, υπήρξε αθλητής πυγμαχίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
Υπήρξε καταδρομέας αλεξιπτωτιστής και διετέλεσε Διοικητής επίλεκτων Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων και Σχηματισμού του Στρατού.
Κορυφαία στιγμή της καριέρας του, ήταν η διεύθυνση των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και η διοίκηση όλων των νησιών του Αιγαίου (ΑΣΔΕΝ 2017 – 2019).
Με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική του ΑΤΕΙ Πειραιά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου FREDERICK.
Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Αποστρατεύτηκε τον Ιανουάριο 2019,λόγω της ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ του στη Συμφωνία των Πρεσπών.