Latest News

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Άρωμα γυναίκας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά - Ποιες εξελέγησαν απ' όλους τους συνδυασμούς (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Από τον Κύρο Παληκάρη

Έντονο άρωμα γυναίκας θα έχει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, καθώς...
σχεδόν το 1/3 των νεοεκλεγέντων είναι γένους θηλυκού.

Συνολικα εκλέγονται 16 γυναίκες από όλους τους συνδυασμούς στο σώμα των 49 δημοτικών συμβούλων  του Δήμου Πειραιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για τη σταυροφορία.

Ειδικότερα, από το συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής" του Γιάννη Μώραλη που σύμφωνα με τα αποτελέσμα του πρώτου γύρου, καταλαμβάνει  συνολικά 22 έδρες εκ των οποίων οι 7 είναι γυναίκες.  Με βάση τη σειρά εκλογής πρόκειται για την Χαραλαμπία Ζηλάκου, τη Νόνη Δούνια, την Ανδριάνα Ζαρακέλη, την Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, την Αντωνία Καρακατσάνη, την Ειρήνη Νταϊφα και την Ασπασία (Σίσσυ) Αλιγιζάκη.


Ο συνδυασμός "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" του Νίκου Βλαχάκου με συνολικα 13 έδρες εκλέγει τρείς γυναίκες. Πρόκειται για την Πασχαλίνα Καλαγιά - Καραμαλάκου, την Αναστασία (Σούλα) Λεωτσάκου και την Κυριακή (Κική) Μπουρδάκου.

Επίσης, ο συνδυασμός "Πειραιάς για όλους" του Νίκου Μπελαβίλα με συνολικά 7 έδρες εκλέγει τρεις γυναίκες. Πρόκειται για την Ευαγγελία (Λίτσα) Δρίτσα - Αποστόλου, τη Σταυρούλα (Βάνα) Μελά και τη Μαρία Σταθάκη.

Τέλος, ο συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά" της Διαμάντω Μανωλάκου με τρείς έδρες εκλέγει εκτός από την επικεφαλής και την Ελπίδα Παντελάκη.