Latest News

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ποιος διάσημος πρώην μπασκετμπολίστας που παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής μία μέρα μετά την εκλογή του (ΕΙΚΟΝΑ)

Άλλοι ονειρεύονται και παλεύουν μια ζωή για μια θέση στο εθνικό κοινοβούλιο ή το ευρωκοινοβούλιο, αλλά ο ίδιος εκλέχθηκε και στη συνέχεια παραιτήθηκε από την έδρα του χωρίς...
καμιά αναστολή!
Ο λόγος για τον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, τον παλιό διάσημο μπασκετμπολίστα, που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής στη Λιθουανία, αλλά παραιτήθηκε της έδρας του.
Πόσο του πήρε; Μόλις 24 ώρες μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στη χώρα της Βαλτικής, όπου εκλέχθηκε με 32.500 ψήφους, ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Ο θρύλος του λιθουανικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ άλλαξε γνώμη μόλις μια ημέρα αφότου έμαθε ότι θα εκπροσωπούσε τη χώρα του, προκαλώντας εντύπωση με την απόφασή του. 
Ποιος ο λόγος της παραίτησης; Στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι για αυτόν έχουν προτεραιότητα κάποια θέματα που ασχολείται εντός συνόρων και σχετίζονται με το μπάσκετ.
Ο Μαρτσουλιόνις θεωρείται ένας από τους καλύτερους Λιθουανούς παίκτες όλων των εποχών, ενώ είναι ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ, κάνοντας το υπερατλαντικό ταξίδι μαζί με τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Βλάντε Ντίβατς τη σεζόν 1989/90.
Ο αεικίνητος γκαρντ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 1989 έως και το 1997, φορώντας τις φανέλες των Γουόριορς, των Σουπερσόνικς, των Κινγκς και των Νάγκετς, έχοντας 12.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ μέσο όρο, ενώ είναι και μέλος του Hall of Fame.