Latest News

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Επεισόδια στη δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν – «Έσπασαν» τα ισόβια των καταδικασμένων

Με επεισόδια έληξε η δίκη για τη ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν...


Το Δικαστήριο αποφάσισε να «σπάσουν» τα ισόβια για τους δύο καταδικασθέντες, καθώς κατά πλειοψηφία 6-1 αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και στους δυο.
Έτσι σε κάθε έναν από τους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη, Σαχζάτ Λουκμάν επιβλήθηκε συνολική ποινή 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια με νερά και φώναξαν «φασίστες, κουφάλες, θέλετε κρεμάλες». Διμοιρία της αστυνομίας μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα και έβγαλε τους διαμαρτυρόμενους.
Η απόφαση
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους Διον. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικό κίνητρο και της οπλοφορίας – οπλοχρησίας.
Έκρινε ότι οι δυο καταδικασθέντες με διαδοχικές πράξεις σκότωσαν με άμεσο δόλο τον Πακιστανό Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ δικαστές και ένορκοι διέγνωσαν την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου καθώς «η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του».