Latest News

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Οι Μανιάτες, οι Νεοδημοκράτες και ο ... Μαρινάκης! Ακτινογραφία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά


Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν κάποιος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον Πειραιά, τότε αρκεί να ρίξει μια ματιά στις λίστες με τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους για να καταλάβει την πολιτική ταυτότητα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου...
της πόλης.

Το πρώτο εντυπωσιακό συμπέρασμα είναι ότι οι πλειοψηφούντες συνδυασμοί απαρτίζονται από 31 Νεοδημοκράτες συμβούλους εκ των οποίων οι 20 είναι Μανιάτες!

Η  πολιτική ταυτότητα της πλειοψηφίας των 22 δημοτικών συμβούλων του ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ (που είχε την επίσημη στήριξη των ΚΙΝΑΛ-ΠΟΤΑΜΙ)  18 δημοτικοί σύμβουλοι ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας εκ των οποίων 10 είναι μανιάτικης -λακωνικής καταγωγής,  3-4 ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. 


Από τους 13 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ" όλοι ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και οι 9 είναι μανιάτικης καταγωγής.


Από το συνδυασμό «Πειραιάς για όλους» εκλέγονται 7 δημοτικοί σύμβουλοι. Οι 3 είναι μανιάτικης καταγωγής.


Από το συνδυασμό «Λαική Συσπείρωση Πειραιά»  εκλέγονται 2, όπου και αυτοί είναι μανιάτικης καταγωγής ως και οι 2 που εκλέγει η «Ελληνική Αυγή») είναι επίσης μανιάτικης καταγωγής.


Το σύνολο των 27 δημοτικών συμβούλων με σημείο αναφοράς την καταγωγή τους έχουν την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αξιολογείται η απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην εκπροσώπηση στο Δήμο Πειραιά με κύριο κορμό τους εκ Μάνης προερχόμενους και η ελάχιστη εκπροσώπηση των Κρητών (Μαρινάκης-Βουράκης κ.λ.π.).

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι επιτυχημένη κρίνεται η υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής του ιατρού Νίκου Βλαχάκου με το 27,5% χωρίς ΜΜΕ, πόρους, πολιτικά πραγματικά στηρίγματα,  όταν στις εκλογές του 2014 ο τότε Δήμαρχος Πειραιά και πρώην Υπουργός της Ν.Δ. Β. Μιχαλολιάκος είχε λάβει 31,5% με κυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ...

@ Φυσικά ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης αποτελεί μια κατηγορία μόνος του από κάθε πλευρά και άποψη και σίγουρα χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά...