Latest News

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Οπλισμένοι μαθητές «γάζωσαν» συμμαθητές τους, ένας νεκρός και επτά τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

 Άλλη μία ένοπλη επίθεση μαθητών σε σχολείο των ΗΠΑ συγκλονίζει...
τη χώρα. 

Στο νέο μακελειό ο τραγικός απολογισμός είναι ένας νεκρός και επτά τραυματίες σε λύκειο στο Κολοράντο.
Αυτή τη φορά η επίθεση έγινε από δύο μαθητές στο Χάιλαντ Ραντς, προάστιο του Ντένβερ πριν τελικά αυτοί συλληφθούν.
Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί από τους τραυματίες μαθητές ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν, ανέφερε ο Τόνι Σπέρλοκ, ο σερίφης της Κομητείας Ντάγκλας της Πολιτείας Κολοράντο. Ένα από τα θύματα, ένας 18χρονος μαθητής, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, διευκρίνισε αργότερα ο Σπέρλοκ.
«Δύο πρόσωπα μπήκαν στο λύκειο STEM (σ.σ. Science, Technology, Engineering and Math School), έφθασαν βαθιά μέσα στο σχολείο, και επιτέθηκαν σε μαθητές σε δύο τοποθεσίες», διευκρίνισε ο σερίφης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δημοσιοποιήθηκαν, είναι μαθητές του λυκείου, ο ένας 18 ετών και ο δεύτερος ανήλικος, σημείωσε ο Σπέρλοκ.
Στο συγκεκριμένο δωδεκατάξιο σχολικό ίδρυμα φοιτούν 1.800 μαθητές, ενώ στον χώρο φιλοξενούνται επίσης νηπιαγωγεία.
                      

Βοηθοί του σερίφη έφτασαν στο σχολείο, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Ντένβερ, μέσα σε δύο λεπτά αφότου αναφέρθηκε στην αστυνομία ότι ακούγονταν πυρά. Άκουσαν πυροβολισμούς με το που μπήκαν στο λύκειο και έσπευσαν να επέμβουν, ανέφερε ο Σπέρλοκ. Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 14:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας).Ο σερίφης δεν απάντησε στις ερωτήσεις για τα κίνητρα της επίθεσης των δύο μαθητών, εξηγώντας ότι η έρευνα που διενεργείται βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια και δεν θέλει να κάνει υποθέσεις. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) συνδράμει τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Συλλυπητήριο μήνυμα έχει σταλεί στους γονείς του άτυχου παιδιού που κατέληξε.