Latest News

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

"Απαγορευμένη ζώνη" η πλατεία Λιοντάρι στον Πειραιά! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των "Ενεργών Πολιτών"


Σε "απαγορευμένη ζώνη" για τους πολίτες φαίνεται ότι έχει μετατραπεί η πλατεία Λιοντάρι στο λιμάνι...
του Πειραιά!

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν οι "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-
ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ" που καλούν τους δημότες σε συκέντρωση διαμαρτυρίας την  ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία ΛΙΟΝΤΑΡΙ στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ, Ακτή Ξαβερίου. 


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ –ΠΑΛΑΤΑΚΙ
Συνδημότες,
Μέσα στο 15μερο που πέρασε, με την κορύφωση των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων στην γειτονιά μας, είχαμε καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής ,ότι εκδιώχθηκαν από τον σεκιουριτά στο ΤΕΡΜΙΝΆΛ της κρουαζιέρας, ενώ περπατούσαν ή φωτογραφίζονταν στην μοναδική πλατεία της γειτονιάς μας, στο Λιοντάρι. 

Με την παραχώρηση του λιμανιού στην ΚΟΣΚΟ , οι κάτοικοι της περιοχής μας υφίστανται την καθημερινή ταλαιπωρία της κυκλοφοριακής συμφόρησης λόγω των τουριστικών πούλμαν, την δυσοσμία, την απόκρυψη του θαλάσσιου ορίζοντα , τον αποκλεισμό μας ανάμεσα σε πλωτές πολιτείες που εκπέμπουν ρύπους καθημερινά καταστρεπτικούς για την υγεία μας και κυρίως την υγεία των παιδιών που πάνε σχολείο και παίζουν στην παιδική χαρά δίπλα στα αγκυροβολημένα κρουαζιερόπλοια.

Ερχεται τώρα να προστεθεί και η αυθαίρετη απαγόρευση της επίσκεψης των κατοίκων στην πλατεία για λόγους ασφαλείας των κρουαζιερόπλοιων ,όσο διάστημα τα κρουαζιερόπλοια βρίσκονται αγκυροβολημένα . 

Η κατάσταση αυτή δηλώνει ξεκάθαρα την αυθαίρετη κατοχή της περιοχής μας από την ΚΟΣΚΟ. Για να μην καταντήσουμε ξένοι στα σπίτια μας και στις γειτονιές μας καλούμε σε συγκέντρωση τους κατοίκους όλου του Πειραιά την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ στις 7μμ στην πλατεία ΛΙΟΝΤΑΡΙ στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ , ακτή Ξαβερίου. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ
Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες