Latest News

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Το τελευταίο «χαρτί» του Τσίπρα

Εν μέσω αρνητικών δημοσκοπήσεων ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ανατρέψει το κλίμα με προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του...
Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο στόχος είναι να συσπειρώσει τις δυνάμεις του εν όψει της κάλπης, ενισχύοντας το πολωτικό κλίμα.
Η πρώτη προσπάθεια εκδηλώθηκε με την πρόταση για το debate μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών της προεκλογικής μάχης για τις ευρωεκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι φυγομαχεί. Ακολούθησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που στην περιοδεία του στην Κρήτη, επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη».
Άλλα δεν έμεινε εκεί. Φρόντισε να συνεχίσει τις προσωπικές επιθέσεις, στοχεύοντας όχι μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την οικογένειά του. Λέγοντας για την «οικογένεια που κυβερνούσε τον τόπο», για πρωθυπουργούς, υπουργούς και υπουργούς εξωτερικών, αλλά και γι αυτούς «που έκαναν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».
Το επόμενο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ θα ταυτίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, αφού και ο πρώην πρωθυπουργός είχε αρνηθεί στις αρχές του 2015 να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ποια θα είναι η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν νικητή και, όπως σημειώνει το iefimerida.gr, δεν έχει κανένα λόγο να παρασυρθεί σε προσωπικού ύφους επιθέσεις;