Latest News

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Παρέμβαση Άρειου Πάγου στην άδεια Κουφοντίνα: «Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι το τέλος»

Λίγες ώρες αφότου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου με βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέα άδειας...
η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του  «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.
Παράλληλα, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δεν προτίθεται να σταματήσει.
Σε περίπτωση κατά την οποία η Ξένη Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει την δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεσή του.
Σε δήλωση προχώρησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγο μετά την απόρριψη της αίτησής του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.
Σ’ αυτήν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσω της συνηγόρου του, δηλώνει ότι δεν σταματά την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει, θα την πάει μέχρι το τέλος. Επίσης, αρνείται κάθε ιατρική υποστήριξη. Η δήλωσή του δημοσιεύτηκε στο eksegersi.gr.
Ολόκληρη η δήλωση
«Μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως διεμήνυσε τα εξής:
«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.
Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.
Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.
Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος. Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση. Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση».