Latest News

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Π. Κόκκαλης: «Δεν εξαγοράζομαι, ούτε θα γίνω πιόνι κανενός» - Τι λέει για Μαρινάκη, Μώραλη και Ολυμπιακό

Νέα επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στέλεχος του συνδυασμού «Νικητής Πειραιάς» του...
δημάρχου Γιάννη Μώραλη.


 «Δεν εξαγοράζομαι, ούτε θα γίνω πιόνι κανενός» δηλώνει ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο eirinika.gr, τα εξής:

Ποια η γνώμη σας και ποια η σχέση σας με τον Γιάννη Μώραλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Γιατί αποχωρήσατε από τον συνδυασμό «Νικητής Πειραιάς»;


Ο Γιάννης, το έχω ξαναπεί και πρόσφατα, είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ, πορευτήκαμε πολλά χρόνια μαζί  -αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρέθηκε και δεν θα μπω σε διαμάχη και χαρτοπόλεμο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος που διαφωνούμε ριζικά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις σύγχρονες προκλήσεις και γενικότερα την πολιτική. Έχω τις απόψεις μου και δεν εξαγοράζομαι, ούτε θα γίνω πιόνι κανενός για να προωθώ τα συμφέροντά του. Οι λόγοι που αποχώρησα από τον συνδυασμό «Νικητής Πειραιάς» είναι ήδη γνωστοί από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσα, δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε. Υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του καθενός.  


Πολλοί κάνουν λόγο ακόμα και για κομματικό παιχνίδι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις πλάτες του Ολυμπιακού. Τι πιστεύετε;


Έχω κουραστεί να το λέω, αλλά θα συνεχίσω να το κάνω: ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω προσώπων. Υπεράνω κυβερνήσεων. Υπεράνω κομμάτων. Η κομματικοποίηση της ομάδας έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη φύσης της, αλλοιώνει και αλλοτριώνει την ίδια την πεμπτουσία του Ολυμπιακού. Είναι τεράστιο λάθος να συγχέεται ο Ολυμπιακός με την πολιτική. Ναι, είμαι Ολυμπιακός και θα συνεχίσω να αποτελώ ένα από τα χιλιάδες μέλη του μέχρι το τέλος της ζωής μου, όμως δεν κατεβαίνω στις Ευρωεκλογές επειδή είμαι Ολυμπιακός. Κάθε φίλαθλος έχει τη δική του πολιτική βούληση, τη δική του οπτική στην πραγματικότητα που βιώνει. Οι πολιτικές αντιπαλότητες έρχονται και παρέρχονται -ο Ολυμπιακός, όμως, θα παραμένει εκεί. Εγώ ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου στη βάση ενός βιώσιμου, κοινού οράματος για την Ευρώπη, για την αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού, για την ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ, ως κεντρική προτεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.


Υπάρχει περίπτωση νέας εισόδου σας, από κάποιο διοικητικό πόστο, στον Ολυμπιακό; Γιατί ναι ή γιατί όχι.


Θα είμαι πάντα δίπλα σε όποιον έχει ως στόχο να μεγαλώσει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορώ να υπηρετήσω διοικήσεις που κατηγορούν τους άλλους για τα δικά τους λάθη, που ρίχνουν ευθύνες για την κακή εικόνα της ομάδας στην κυβέρνηση, στον προκάτοχο της ομάδας, σε εχθρικά ΜΜΕ ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό δεν συνιστά γενναία στάση, αλλά στοχευμένη υπεκφυγή. Συνιστά παραφωνία στην ίδια τη φύση του Ολυμπιακού.