Latest News

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

"Πόλεμος" επιστολών Σκουρλέτη - Μώραλη για τα εκλογικά περίπτερα στον Πειραιά

"Πόλεμος" επιστολών μεταξύ του γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ξέσπασε με αφορμή την...
κατανομή των δημόσιων χώρων στην πόλη για την εγκατάσταση εκλογικών περιπτέρων των Συνδυασμών που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον δήμαρχο  Γ. Μώραλη, ο οποίος επικαλούμενος γραφειοκρατικό κώλυμα περί μη ανάκλησης της απόφασης που όπως καταγγέλλεται,  ελήφθη από τη δική του πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, επιμένει στη χωροθέτηση του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στην Χρυσή Αυγή επί της πλατείας Κοραή. 
Για το ζήτημα επιστολή απέστειλε στον δήμαρχο, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρ. Φωτιάδης και οι βουλευτές Α’ Πειραιά Θ. Δρίτσας, Ελ. Σταματάκη, Κ. Δουζίνας και Γ. Γεννιά ζητώντας “δίκαιη κατανομή των δημόσιων χώρων για την εγκατάσταση των εκλογικών περιπτέρων” ενόψει των ευρωεκλογών. Επαναλαμβάνουν, μάλιστα, την πρότασή τους για χωροθέτηση εκλογικού περιπτέρου επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου.
“Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση διαμορφώνει όρους σαφούς ανισοτιμίας στον εκλογικό αγώνα” υπογραμμίζουν, αναμένοντας την άμεση απάντηση του Γ. Μώραλη γιατί, όπως τονίζουν, η εν λόγω απόφαση της προσδιορισμένης από τον δήμαρχο πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να εγκατασταθεί το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ εντός της Πλατείας Κοραή είναι “εκτός κανόνων δεοντολογίας”. “Είναι απόφαση απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη”, υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, εξηγώντας: “Η συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο με τους αρνητές της δημοκρατίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όλα αυτά σας είναι γνωστά με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, που μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταβάλει τη λανθασμένη σας απόφαση”.

Επιστολή Μώραλη...
Επιστολή στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη απέστειλε ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, ο οποίος απαντάει σχετικά με την κατανομή των δημόσιων χώρων στον Πειραιά για την εγκατάσταση εκλογικών περιπτέρων των Συνδυασμών που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. 
Ο Δήμαρχος Πειραιά εκφράζει την έκπληξή του για τους ισχυρισμούς του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήταν άδικη η απόφαση κατανομής χώρων στους Συνδυασμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Δήμος Πειραιά, ακολούθησε ως όφειλε  τις οδηγίες που καθορίζονται από τη σχετική  εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.