Latest News

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Πειραιάς Νικητής: Αυτοί είναι οι 10+1 υποψήφιοι που δεν επανεκλέγονται ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Από τον Κύρο Παληκάρη

Ηττημένοι νιώθουν μια ολόκληρη εντεκάδα από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", καθώς δεν μπόρεσαν να επανεκλεγούν και να βρεθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο...
της πόλης. 

Η δυσαρέσκεια είναι έντονη και η απογοήτευση δεν κρύβεται μετά την ανακοίνωση των σταυρών. Η γκρίνια δίνει και παίρνει από τους μη εκλεγέντες υποψήφιους, καθώς οι περισσότεροι μπορεί ακόμα και ν' αύξησαν τους προσωπικούς σταυρούς και ο συνδυασμός να συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές του 2014, αλλά δεν κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσά στους πρώτους 22 και να εξασφαλίσουν για την επόμενη τετραετία μιά θέση στα έδρανα της αίθουσας του 7ου ορόφου του δημαρχιακού μεγάρου της Πλατείας Κοραή.

Στελέχη της απερχόμενης διοίκησης του Γιάννη Μώραλη, αντιδήμαρχοι και εντεντελαμένοι σύμβουλοι επί σχεδόν μια πενταετία, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής απ΄ άλλους συνδυασμούς, είναι ανάμεσά σε όσους έχασαν τη μάχη του σταυρού στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος σχεδόν διπλασίασε τους ψήφους του σε σχέση με το 2014, αλλά φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να βρεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου εκλέγεται επί σειρά ετών, από την εποχή Δημαρχίας Χρ.Αγραπίδη. Σίγουρα η παρουσία, το ήθος και η ευγένεια του Γιώργου Δαβάκη θα λείψουν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...

Οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Γαϊντανάρος, Ανδρέας Βεντούρης, οι εντενταλμένοι σύμβουλοι Νίκος ΚαρβουνάςΝίκος Καλαμακιώτης, οι οποίοι προέρχονται από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται εκτός του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Το κόμμα τους μπορεί να στήριξε επισήμως την υποψηφιότητα Μώραλη, αλλά φάνηκε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για την επανεκλογή τους, όπως και το όποιο έργο παρήγαγαν στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά. την τελευταία πενταετία.
(Εκτός κι αν έφταιξε κάτι άλλο για την προσωπική τους, τότε ίσως κάποια στιγμή βγουν να το πουν δημόσια για να γνωρίζουν οι δημότες...)

Εκτός του επόμενου δημοτικού συμβουλίου μένουν, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος ΤζεφεράκοςΣταύρος Ελληνιάδης, Χρήστος Σδρένιας και  Νίκος Μαντούβαλος, αλλά και οι μετεγγραφές απ' άλλους συνδυασμούς Ηλίας Σαλπέας (Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά) και Ευπραξία Καλλέργη (Πειραιάς Όλοι Μαζί).

Μόλις 10 από τους 29 εκλεγέντες του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" στις εκλογές του 2014 κατάφεραν να επανεκλεγούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά (περί τους 10 νυν Δημοτικούς Συμβούλους δεν ήταν ξανά υποψήφιοι στο Δήμο Πειραιά για διάφορους λόγους...).
Ανάμεσά στους 22 νεοεκλεγέντες είναι και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι - μετεγγραφές απ' άλλους συνδυασμούς, Παναγιώτης Ρέππας, Γρηγόρης Καψοκόλης (Μας Ενώνει ο Πειραιάς) και Ιωσήφ Βουράκης, ενώ οι υπόλοιποι  9 εκλέγονται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά...