Latest News

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Tο μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο έκανε την πρώτη του πτήση (ΒΙΝΤΕΟ)


Η αμερικανική εταιρεία Stratolaunch ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σε έρημο της Καλιφόρνιας την πρώτη δοκιμαστική πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με ένα άνοιγμα φτερών μήκους 117 μέτρων, το Stratolaunch είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο – με ιδιοσυγκρασιακό σχήμα. Διαθέτει δύο ατράκτους καθώς και τεχνολογία από αεροσκάφη Boeing 747 και ως εκ τούτου μοιάζει με ένα καταμαράν του ουρανού. Το τεράστιο αεροσκάφος τροφοδοτείται από έξι κινητήρες.
Το μοντέλο Stratolaunch έχει μια ιδιαίτερη αποστολή. Δεν θα μεταφέρει επιβάτες. Αντίθετα, το αεροσκάφος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα εκτόξευσης για πυραύλους που μεταφέρουν δορυφόρους.
Το Stratolaunch απογειώθηκε από το αεροδρόμιο και «διαστημοδρόμιο» της ερήμου Μοχάβι, στην Καλιφόρνια, στις 06:58 τοπική ώρα (16:58 ώρα Ελλάδος) το Σάββατο και παρέμεινε στον αέρα για δυόμισι ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Η μέγιστη ταχύτητά του κατά την ώρα πτήσης ανήλθε στα 304 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την Stratolaunch και το αεροπλάνο ανήλθε ως τα 5.182 μέτρα.