Latest News

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Τα "παρατράγουδα" στη "ναυμαχία" του Πειραιά με το ΚΑΣ

Από τον Κύρο Παληκάρη 

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα στην ιδιότυπη "ναυμαχία" του Πειραιά με το ΚΑΣ για την κήρυξη μέρους της πόλης σε...
αρχαιολογική περιοχή.  

Πριν το ΚΑΣ

Την παραμονή του ΚΑΣ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, παρουσία τεσσάρων βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη και ορισμένων εκπροσώπων φορέων της πόλης. Εκεί, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να ζητήσουν αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ και να υπάρξει διαβούλευση. Το μείζον θέμα, όπως υποστήριξαν, ήρθε τώρα ξαφνικά προς ψήφιση, ενώ η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια!   Μάλιστα, ο Δήμος Πειραιά είχε ενημερωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά παρόλα αυτά αιφνιδιάστηκαν -λέει- κι έμαθαν τυχαία για την κήρυξη της πόλης σε αρχαιολογική περιοχή.

Ανήμερα του ΚΑΣ


Στην επίμαχη συνεδρίαση του ΚΑΣ παρέστησαν ο Δήμαρχος Πειραιά, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΟΛΠ και άλλοι.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από το ΚΑΣ. Αντί να μείνει να υπερασπιστεί τις θέσεις του Δήμου Πειραιά, επέλεξε να αποχωρίσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας και εξέδωσε ανακοίνωση ότι είναι δυσαρεστημένος που δεν αναβλήθηκε η συνεδρίαση. 
Δηλαδή, άφησε το σημαντικό θέμα στην τύχη του και ευχήθηκε να βάλει ο Θεός το χέρι του για την κήρυξη μέρους της πόλης ως αρχαιολογική περιοχή. 
Επιπλέον κάποια ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα προς τη Δημοτική Αρχή Μώραλη εγκαλούσαν δημοτικούς συμβούλους με το "Λιμάνι της Αγωνίας" που παρέμειναν στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, κάνοντας λόγο για "κωλοτούμπα", επειδή την προηγούμενη μέρα είχαν ψηφίσει στο Δ.Σ. το αίτημα περί αναβολής. 
Δηλαδή, έπρεπε ν' αποχωρήσουν μετά την απόρριψη του αιτήματος και να αφήσουν το θέμα στην τύχη του, όπως έκανε ο Δήμαρχος;
Το "Λιμάνι της Αγωνίας" απάντησε πως "ο Γιάννης Μώραλης γύρισε την πλάτη του στον Πειραιά κατά τη συνεδρίαση του ΚΑΣ με τρόπο προσβλητικό και επισφαλή για την πόλη και τους Πειραιώτες".

Μετά το ΚΑΣ

Την επόμενη μέρα της συνεδρίασης του ΚΑΣ φαίνεται πως ο καθένας αντιλήφθηκε με τον δικό του τρόπο την απόφαση την οποία ερμήνευσε με το πως τον βολεύει εν όψει των εκλογών. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης υποστήριξε ότι είναι θετική εξέλιξη για την πόλη, αν και ακυρώνεται οριστικά το σχέδιο για την Πολιτιστική Ακτή. (ΕΔΩ)
Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση τιμωρεί τον Πειραιά.  (ΕΔΩ) 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έκανε λόγο για ερωτηματικά  στην απόφαση του ΚΑΣ. (ΕΔΩ)

Εκείνος που το... τερμάτισε ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος εξέδωσε μία πανηγυρική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας: 
«Με γρήγορες κινήσεις και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, παρά τον απόλυτο αιφνιδιασμό που επιχείρησε η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού, μέσω του ΚΑΣ, καταφέραμε ως Δημοτική  Αρχή του  Πειραιά  να αποτρέψουμε την αδικαιολόγητη και  δρομολογημένη, σύμφωνα με την εισήγηση  κήρυξη του συνόλου της πόλης του Πειραιά, σε αρχαιολογική περιοχή". 
Φαντάσου, τι θα έλεγε εάν είχε παραμείνει στη συνεδρίαση του ΚΑΣ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου Πειραιά...

@ Καλά θα τρελάνουν κόσμο με τη "ναυμαχία" του Πειραιά και το ΚΑΣ! 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον "αέρα" το μισό Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) - Αυτή είναι η απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά - REPORTAZ NET