Από 1η Μαΐου οι καταναλωτές θα αντικρίσουν αυξήσεις από 10% έως 15% στην τιμή στα σουβλάκια, εξαιτίας της...
τιμής του κρέατος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί, θα προτείνει την αύξηση της τιμής στο σουβλάκι, προκειμένου να μπορέσουν οι επαγγελματίες του κλάδου να ανταπεξέλθουν στην αύξηση στο κρέας που αγγίζει μέχρι και το 30%.
Στον τηλεοπτικό σταθμός μίλησε ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Γιώργος Πολύζος ο οποίος τόνισε «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Έχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%.
Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας.
Η αύξηση θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ένα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει».