Latest News

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Η πρώτη Αφροαμερικανίδα ομοφυλόφιλη δήμαρχος! (ΒΙΝΤΕΟ/ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι ψηφοφόροι του Σικάγο εξέλεξαν μία έγχρωμη ομοφυλόφιλη για δήμαρχο της πόλης τους, τη Λόρι Λάιτφουτ...
Η Λόρι Λάιτφουτ είναι 56 ετών, πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας, η οποία είχε ηγηθεί μιας επιτροπή που έλεγχε τη δράση της αστυνομίας.
Η Λόρι Λάιτφουτ θα γίνει επίσης η πρώτη δηλωμένη ομοφυλόφιλη που θα αναλάβει την αυτοδιοίκηση στην πόλη των 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων
Η Λάιτφουτ έλαβε το 74% των ψήφων και κέρδισε με διαφορά την Τόνι Πρέκγουινκλ, Δημοκρατική πολιτικό και Αφροαμερικανή όπως και η ίδια.
Η Λάιτφουτ έλαβε το 74% των ψήφων, κατά τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, με τα περισσότερα ψηφοδέλτια να έχουν πλέον καταμετρηθεί
Η Λόρι, έκανε εκστρατεία με προοδευτικό πρόγραμμα, υποσχόμενη κυρίως να μειώσει τις κοινωνικές και φυλετικές ανισότητες. Οι νότιες και δυτικές συνοικίες, οι φτωχότερες, όπου κατοικούν κατά πλειοψηφία έγχρωμοι, απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης, όπου κυριαρχεί ο χρηματοοικονομικός τομέας και όπου έχουν υπάρξει διάφορα προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δύο Δημοκρατικές πολιτικοί είχαν επικρατήσει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στα τέλη του Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας αντίστοιχα το 17,5% και το 16% των ψήφων.
Στον δήμο του Σικάγου από το 1837 δήμαρχος υπήρξε Αφροαμερικανός μόνο μία φορά και γυναίκα επίσης μόνο μία φορά. Το Σικάγο θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ με μια έγχρωμη γυναίκα επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου.
Η Λόρι Λάιτφουτ, θα γίνει η πρώτη δηλωμένη ομοφυλόφιλη που θα αναλάβει την αυτοδιοίκηση στην πόλη των 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων, τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, όπου η εγκληματικότητα είναι υψηλή.