Latest News

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ισόβια στον φονιά της Ζωής Δαλακλίδου

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Χρήστο Παπάζογλου, ο οποίος σκότωσε με φρικιαστικό τρόπο τη Ζωή Δαλακλίδου...
στην Ξάνθη στις 28-12-2012. 
Ο φονιάς αφού είχε εντοπίσει το θύμα, της έστησε καρτέρι και την βίασε. Στην συνεχεία με τη βενζίνη που έβγαλε από το μηχανάκι του της έβαλε φωτιά και την έκαψε. Να σημειώσουμε ότι στο καμένο σώμα του θύματος εντοπίστηκαν πολλαπλές κακώσεις πράγμα που μαρτυρά το δραματικό τέλος της Ζωής.
Αγανάκτηση προκάλεσε η απολογία του δράστη ο οποίος φέρεται να είπε πως εκείνο το βράδυ είχε βγει να διασκεδάσει, ήπιε μόνος του ένα λίτρο τσίπουρο. Στην επιστροφή συνάντησε τη Ζωή, την πείραξε, εκείνη του ζήτησε να την αφήσει ήσυχη. Από εκεί και μετά, όπως είπε, δεν θυμάται τα όσα φρικτά ακολούθησαν.
Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και δήλωσε κατά την διάρκεια της δίκης: «Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε στον Αθανάσιο Διάκο όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στη Ζωή». Το δικαστήριο από την άλλη δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο Παπάζογλου και διατήρησε την αρχική ποινή των ισοβίων.