Latest News

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Προεκλογικές "κοκορομαχίες" στο Δήμο Πειραιά - Δήμαρχος κάνει αντιπολίτευση στη... μειοψηφία!

 Από τον Κύρο Παληκάρη 

Άρχισαν (ή για την ακρίβεια συνεχίζονται) τα όργανα στο Δήμο Πειραιά εν όψει των ...

δημοτικών εκλογών.

Προεκλογικό κλίμα με καβγάδες επιπέδου "κοκορομαχίας" κυριάρχησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ενώ λίγο πριν μια ανοιξιάτικη βροχή, διάρκειας μισής ώρα είχε μετατρέψει το Πασαλιμάνι σε... Βενετία!
Ωστόσο η συζήτηση στην προ ημερησίας διάταξη της συνεδρίασης μονοπώλησε το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου.
Η ατζέντα της αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και κυρίως των δημοτικών συμβούλων με το "Λιμάνι της Αγωνίας" (Μαρία Σταθάκη και Δημήτρη Γκερλέ) περιελάμβανε μεταξύ άλλων: 
τον απόηχο από τη συνεδρίαση του ΚΑΣ, την χρηματοδότηση της "αόρατης" ΟΧΕ, την "καθυστερημένη" ανάπλαση στο Μικρολίμανο και τα "χαμένα" 100 στρέμματα του Δήμου Πειραια στη COSCO στο Παλατάκι κα.

Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όσα ελέχτηκαν στην ανούσια αντιπαράθεση, ωστόσο προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το πολιτικό παράδοξο ένας Δήμαρχος ν' ασκεί αντιπολίτευση σε παράταξη της μειοψηφίας. Αντί ν' απολογείται για όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και δεν μπόρεσε να κάνει πράξη στα πέντε χρόνια της θητείας του, εγκαλούσε την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι σύντομα θα τους καταγγείλλει για όσα λένε και πράττουν ως αντιπολίτευση!
Μάλιστα, προειδοποιούσε κατ' επανάληψη έχει ετοιμάσει φάκελο με διάφορες δηλώσεις τους προκειμένου να τους εκθέσει δημόσια στους δημότες εν όψει των εκλογών!

@ Συνήθως ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τον Δήμαρχο για όσα κάνει ή δεν κάνει, αλλά φαίνεται ότι στο Δήμο Πειραιά ισχύει το αντίθετο!
Και σ΄ αυτό δεν φταίει κανείς άλλος, σύντροφοι που μάλλον  πρέπει να το πάρετε αλλιώς...